Rychlá žampionová omáčka
Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Smetanové omáčky jsou kalorické a velice lahodné. Naštěstí se jich na veganské stravě nemusíte vzdávat! Dokonce bych řekla, že veganská verze je chutnější a zaručeně zdravější. Dneska bych se s Vámi chtěla podělit o jednoduchý recept na žampionovou omáčku, kterou připravíte za pár minut. Přílohu si zvolte podle vlastních preferencí - těstoviny, rýže, brambory, knedlík. :-)
Suroviny (2 porce):
1 červená cibule
250 g žampionů
rostlinný olej
3 dcl mandlového mléka
1 lžička sušeného zeleninového bujonu
1 lžička hřibového koření
sůl
pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky tymiánu
1 lžíce škrobu na zahuštění
pažitka
žitné těstoviny
řeřicha
veganský parmazán na ozdobu
Dejte vařit vodu na těstoviny.
Na pánvi rozpalte olej a opečte na něm na drobno pokrájenou cibulku. Poté přihoďte očištěné a na plátky nakrájené žampiony, které chvíli restujte a poté zasypte kořením a zase krátce opečte. Smíchejte mandlové mléko se škrobem a zeleninovým bujonem a vlijte na žampiony. Za stálého míchání zhruba 5 minut povařte, omáčka vám díky škrobu krásně zhoustne. Nakonec přidejte nasekanou pažitku.
Uvařte těstoviny a jakmile budou al dente, tak je slijte a přidejte do omáčky, promíchejte a můžete servírovat.
Dobrou chuť!
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Smetanové omáčky jsou kalorické a velice lahodné. Naštěstí se jich na veganské stravě nemusíte vzdávat! Dokonce bych řekla, že veganská verze je chutnější a zaručeně zdravější. Dneska bych se s Vámi chtěla podělit o jednoduchý recept na žampionovou omáčku, kterou připravíte za pár minut. Přílohu si zvolte podle vlastních preferencí - těstoviny, rýže, brambory, knedlík. :-)
Suroviny (2 porce):
1 červená cibule
250 g žampionů
rostlinný olej
3 dcl mandlového mléka
1 lžička sušeného zeleninového bujonu
1 lžička hřibového koření
sůl
pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky tymiánu
1 lžíce škrobu na zahuštění
pažitka
žitné těstoviny
řeřicha
veganský parmazán na ozdobu
Dejte vařit vodu na těstoviny.
Na pánvi rozpalte olej a opečte na něm na drobno pokrájenou cibulku. Poté přihoďte očištěné a na plátky nakrájené žampiony, které chvíli restujte a poté zasypte kořením a zase krátce opečte. Smíchejte mandlové mléko se škrobem a zeleninovým bujonem a vlijte na žampiony. Za stálého míchání zhruba 5 minut povařte, omáčka vám díky škrobu krásně zhoustne. Nakonec přidejte nasekanou pažitku.
Uvařte těstoviny a jakmile budou al dente, tak je slijte a přidejte do omáčky, promíchejte a můžete servírovat.
Dobrou chuť!
To je náhoda, já se zítra také chystám na houbovou omáčku, ale ze shiitake hub, bude to má premiéra O:-) Máš s nimi nějakou zkušenost? Je potřeba houby shiitake předem namočit a jak dlouho je tak mám dusit? Děkuji za odpověď a hezký večer přeji :-*
OdpovědětVymazat