Cibulové rohlíky

Opečenou cibulkou provoněné rohlíčky

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
ABKM
Bez palmového oleje
Bez vajec
Bez mléka

Krásný den, konečně mám pro vás nový recept.
Tentokrát na moje nejoblíbenější cibulové rohlíčky, které jsou opět super jednoduché z pár surovin. Vyzkoušíte?


Suroviny

500 g hladké nebo polohrubé mouky (já dávám špaldovou hladkou),
250 ml vlažné vody,
3 lžíce oleje,
1/2 kostky čerstvého droždí,
2 lžičky soli,
3 cibule a olej na osmažení.

Postup

Nejprve si připravte cibulku - nakrájejte ji na drobné kousky a ty pak orestujte dozlatova na oleji. Trvá to déle /cca 40 minut), ale stojí za to to neuspěchat. Cibulku nechejte zcela vychladnout.

Těsto si připravíte tak, že mouku nasypete do mísy a doprostřed uděláte dolík, do dolíku nadrobíte droždí, zalijete trochou vlažné vody a zaprášíte moukou. Necháte zhruba 15 minut stát na lince.

Jakmile vzejde kvásek (nabyde a bude plný bublinek), přidejte zbylé suroviny (kromě cibule) a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Přikryjte utěrkou a nechejte hodinu kynout.

Po nakynutí přesuňte na vál posypaný moukou a lehce rozválejte na obdélník, posypte cibulkou a zarolujte. Zarolované těsto otočte o 90 ° a opět rozválejte a zarolujte.
Poté těsto rozdělte na 8 částí a každou část rozválejte na úzký obdélník. Ten pak podélně zakruťte, vznikne vám takový "šroub", který dejte na plech vyložený pečícím papírem a nechejte opět 30 minut kynout.

Po vykynutí potřete vodou a pečte v předehřáté troubě při 200 °C zhruba 15 minut.
Po upečení nechejte vychladnout ideálně na mřížce.

Dobrou chuť

Vaše Lenča
💚♥️💚

Komentáře

Oblíbené příspěvky