Cibulové rohlíky
Opečenou cibulkou provoněné rohlíčky
Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
ABKM
Bez palmového oleje
Bez vajec
Bez mléka
Tentokrát na moje nejoblíbenější cibulové rohlíčky, které jsou opět super jednoduché z pár surovin. Vyzkoušíte?
Suroviny
500 g hladké nebo polohrubé mouky (já dávám špaldovou hladkou),250 ml vlažné vody,
3 lžíce oleje,
1/2 kostky čerstvého droždí,
2 lžičky soli,
3 cibule a olej na osmažení.
Postup
Nejprve si připravte cibulku - nakrájejte ji na drobné kousky a ty pak orestujte dozlatova na oleji. Trvá to déle /cca 40 minut), ale stojí za to to neuspěchat. Cibulku nechejte zcela vychladnout.
Těsto si připravíte tak, že mouku nasypete do mísy a doprostřed uděláte dolík, do dolíku nadrobíte droždí, zalijete trochou vlažné vody a zaprášíte moukou. Necháte zhruba 15 minut stát na lince.
Jakmile vzejde kvásek (nabyde a bude plný bublinek), přidejte zbylé suroviny (kromě cibule) a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Přikryjte utěrkou a nechejte hodinu kynout.
Po nakynutí přesuňte na vál posypaný moukou a lehce rozválejte na obdélník, posypte cibulkou a zarolujte. Zarolované těsto otočte o 90 ° a opět rozválejte a zarolujte.
Poté těsto rozdělte na 8 částí a každou část rozválejte na úzký obdélník. Ten pak podélně zakruťte, vznikne vám takový "šroub", který dejte na plech vyložený pečícím papírem a nechejte opět 30 minut kynout.
Po vykynutí potřete vodou a pečte v předehřáté troubě při 200 °C zhruba 15 minut.
Po upečení nechejte vychladnout ideálně na mřížce.
Těsto si připravíte tak, že mouku nasypete do mísy a doprostřed uděláte dolík, do dolíku nadrobíte droždí, zalijete trochou vlažné vody a zaprášíte moukou. Necháte zhruba 15 minut stát na lince.
Jakmile vzejde kvásek (nabyde a bude plný bublinek), přidejte zbylé suroviny (kromě cibule) a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Přikryjte utěrkou a nechejte hodinu kynout.
Po nakynutí přesuňte na vál posypaný moukou a lehce rozválejte na obdélník, posypte cibulkou a zarolujte. Zarolované těsto otočte o 90 ° a opět rozválejte a zarolujte.
Poté těsto rozdělte na 8 částí a každou část rozválejte na úzký obdélník. Ten pak podélně zakruťte, vznikne vám takový "šroub", který dejte na plech vyložený pečícím papírem a nechejte opět 30 minut kynout.
Po vykynutí potřete vodou a pečte v předehřáté troubě při 200 °C zhruba 15 minut.
Po upečení nechejte vychladnout ideálně na mřížce.
Dobrou chuť
Vaše Lenča
💚♥️💚
💚♥️💚
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den