"Tvarohový" mazanec z tofu
Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
125 g bílého tofu
75 g BioAlsanu
100 g mletého třtinového cukru
1 lžíce vanilkové Hrašky a 3 lžíce vody
1 vanilkový cukr
1 lžíce rumu
250 - 300 g hladké špaldové mouky
3 lžíce rostlinného mléka
1 kypřící prášek do perníku
75 g vlašských ořechů
75 g rozinek v rumu
1 lžíce strouhané citronové kůry z bio citronu
V mixéru rozmixujte tofu, rozpuětený Alsan, cukry, Hrašku, vodu, mléko a rum dohladka.
V míse smíchejte mouku s kypřícím práškem.
Přilijte tekutou směs a vypracujte hladké nelepivé těsto.
Do těsta zapracujte zcezené hrozinky, nasekané vlašské ořechy, citronovou kůru.
Vytvarujte bochánek, který NENAŘEZÁVEJTE do kříže!
Dejte na plech, potřete rumem s rostlinným mlékem (1 lžíce rumu, 2 lžíce mléka) a dejte péct.
Prvních 10 minut na 200 °C, poté zeslabte na 160 °C a dopečte. Trvá to dohromady zhruba 40 minut.
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
ABKM
Bez vajec
Bez mléka
"Tvarohový" mazanec z tofu - vláčný a bez živočišných složek
Klasický kynutý mazanec na blogu najdete ZDE. Chtěla jsem tu mít i vláčnější variantu, tak jsem letos experimentovala s těsty a výsledkem je famózní ořechový (a rumový) mazanec z tofu. Naprosto nás doma okouzlil. Množství je tak akorát na menší mazanec ke snídani pro dva dospělé a dvě děti.
Suroviny
(na 1 menší mazanec):125 g bílého tofu
75 g BioAlsanu
100 g mletého třtinového cukru
1 lžíce vanilkové Hrašky a 3 lžíce vody
1 vanilkový cukr
1 lžíce rumu
250 - 300 g hladké špaldové mouky
3 lžíce rostlinného mléka
1 kypřící prášek do perníku
75 g vlašských ořechů
75 g rozinek v rumu
1 lžíce strouhané citronové kůry z bio citronu
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C.V mixéru rozmixujte tofu, rozpuětený Alsan, cukry, Hrašku, vodu, mléko a rum dohladka.
V míse smíchejte mouku s kypřícím práškem.
Přilijte tekutou směs a vypracujte hladké nelepivé těsto.
Do těsta zapracujte zcezené hrozinky, nasekané vlašské ořechy, citronovou kůru.
Vytvarujte bochánek, který NENAŘEZÁVEJTE do kříže!
Dejte na plech, potřete rumem s rostlinným mlékem (1 lžíce rumu, 2 lžíce mléka) a dejte péct.
Prvních 10 minut na 200 °C, poté zeslabte na 160 °C a dopečte. Trvá to dohromady zhruba 40 minut.
Nechejte zcela vychladnout na mřížce.
Dobrou chuť!
Vaše Lenča
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den