"Tvarohový" mazanec z tofu

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
ABKM
Bez vajec
Bez mléka

"Tvarohový" mazanec z tofu - vláčný a bez živočišných složek

Klasický kynutý mazanec na blogu najdete ZDE. Chtěla jsem tu mít i vláčnější variantu, tak jsem letos experimentovala s těsty a výsledkem je famózní ořechový (a rumový) mazanec z tofu. Naprosto nás doma okouzlil. Množství je tak akorát na menší mazanec ke snídani pro dva dospělé a dvě děti. 

Suroviny

(na 1 menší mazanec):
125 g bílého tofu
75 g BioAlsanu
100 g mletého třtinového cukru
1 lžíce vanilkové Hrašky a 3 lžíce vody
1 vanilkový cukr
1 lžíce rumu
250 - 300 g hladké špaldové mouky
3 lžíce rostlinného mléka
1 kypřící prášek do perníku
75 g vlašských ořechů
75 g rozinek v rumu
1 lžíce strouhané citronové kůry z bio citronu

Postup

Troubu předehřejte na 200 °C.

V mixéru rozmixujte tofu, rozpuětený Alsan, cukry, Hrašku, vodu, mléko a rum dohladka.

V míse smíchejte mouku s kypřícím práškem.

Přilijte tekutou směs a vypracujte hladké nelepivé těsto.

Do těsta zapracujte zcezené hrozinky, nasekané vlašské ořechy, citronovou kůru.

Vytvarujte bochánek, který NENAŘEZÁVEJTE do kříže!

Dejte na plech, potřete rumem s rostlinným mlékem (1 lžíce rumu, 2 lžíce mléka) a dejte péct.

Prvních 10 minut na 200 °C, poté zeslabte na 160 °C a dopečte. Trvá to dohromady zhruba 40 minut.

Nechejte zcela vychladnout na mřížce.

Dobrou chuť!

Vaše Lenča



Komentáře

Oblíbené příspěvky