Mokka cukroví

Vhodné pro:

Vegan

Vegetarian

Intolerance laktózy

Bez vajec

Bez mléka

ABKM

Mocca cukroví aneb pusťte kávu k vánočnímu pečení

Mocca cukroví patří od dětství k mému oblíbenému a to i přesto, že jinak krémovým druhům neholduji. U tohoto ale dělám výjimku. A až ochutnáte, určitě pochopíte proč. :-)

Suroviny

320 g hladké špaldové mouky

200 g rostlinného tuku typu Alsan

1 lžíce vanilkové Hrašky

110 g mletého třtinového cukru

1 lžička spařené kávy (čerstvý "lógr")

krém:

Alsan, vanilkový puding, mletý cukr, silné espresso

poleva: mletý cukr, káva

čokoláda na ozdobu

Postup

Z mouky, tuku, cukru, Hrašky a kávy vypracujte hladké, nelepivé těsto, které nechejte ideálně přes noc rozležet. Poté rozválejte na pomoučněném vále a vykrajujte stejné tvary, upečte v předehřáté troubě při 170 °C zhruba 10 minut.
Po upečení a vychladnutí plňte krémem a ozdobte kávovou polevou. Já ještě dozdobujiji čokoládovou polevou.
Dobrou chuť!

Komentáře

  1. Můj tatínek se naprosto do Mokka cukroví zamiloval. Jakmile bude čas, asi bude nějaké upeču. Pravda že podle toho vašeho jednoduché receptu by to měla být hračka. Moc vám za to děkuji slečno.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky