Tučňáci aneb veganské "sádlovky"

Vhodné pro:

Vegan

Vegetarian

Intolerance laktózy

ABKM

Bez vajec

Bez mléka

Sádlovky, křehké cukroví v rostlinném kabátku

Krásný den, znáte cukroví "sádlovky"? U nás nejvíce chutná naší Barušce, která se na ně vždy těší. Veganská alternativa z kokosového tuku je výtečná, křehká a v kombinaci s kyselou marmeládou dokonalá. Vyzkoušíte?

Moji tvorbu podpoříte nákupem mého vánočního ebooku Veganské Vánoce od A do Zet. Stačí si o něj napsat a za 269 Kč je Váš.... 


Suroviny

140 g 100% tuku (kokosový)
100 g mletého třtinového cukru
150 g hladké špaldové mouky (případně více)
70 g mletých vlašských ořechů
1 lžička skořice
2 - 3 lžíce kakaa

marmeláda a sekané mandle na ozdobu

Postup

Z mouky, tuku, cukru, ořechů, skořice a kakaa vypracujte těsto, které nechejte 30 minut odpočinout v chladu. 

Poté z těsta tvarujte kuličky, do kterých koncem vařečky udělejte důlek. Pečte na pečícím papírem vyloženém plechu v předehřáté troubě při 170 °C zhruba 10 minut. 

Po upečení nechejte vychladnout. Do dolíku dejte lžičkou kyselejší marmeládu a posypejte sekanými mandlemi. Skladujte v chladu. 

Dobrou chuť!

Komentáře

Oblíbené příspěvky