Rizoto
Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bezlepkové
Makrobiotické
Diabetik
Dnes jeden snadný, avšak velice výživný a zdravý recept. Moje asi nejoblíbenější jídlo, které si často připravuji do práce.
Suroviny:
1 hrnek rýže
1 hrnek jáhel
4 hrnky vody
5 žampionů
1 uzené tofu
sezamový olej
kmín
1/2 lžičky oblíbeného koření
1 mrkev
1 petržel
1 lžíce Dulse vloček
1/2 hrnku vody
1 lžička sezamového oleje
sůl dle chuti
1 lžíce lněných semínek
Bude to trošku časově náročnější. Nejrychleji rizoto připravíte tak, že v hrnci s dvojitým dnem uvaříte předem propláchnutou rýži s propláchnutými jáhlemi a vodou.
V pánvi na oleji osmahněte žampiony, tofu posypané kmínem a kořením.
V třetím hrnci si dejte uvařit mrkev, petržel a vločky, které lehce podlijete vodou.
Jakmile je vše uvařené, stačí v pánvi smíchat, dochutit solí, přidat lněné semínko a pak již můžete směle konzumovat :-)
Dobrou chuť.
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bezlepkové
Makrobiotické
Diabetik
Dnes jeden snadný, avšak velice výživný a zdravý recept. Moje asi nejoblíbenější jídlo, které si často připravuji do práce.
Suroviny:
1 hrnek rýže
1 hrnek jáhel
4 hrnky vody
5 žampionů
1 uzené tofu
sezamový olej
kmín
1/2 lžičky oblíbeného koření
1 mrkev
1 petržel
1 lžíce Dulse vloček
1/2 hrnku vody
1 lžička sezamového oleje
sůl dle chuti
1 lžíce lněných semínek
Bude to trošku časově náročnější. Nejrychleji rizoto připravíte tak, že v hrnci s dvojitým dnem uvaříte předem propláchnutou rýži s propláchnutými jáhlemi a vodou.
V pánvi na oleji osmahněte žampiony, tofu posypané kmínem a kořením.
V třetím hrnci si dejte uvařit mrkev, petržel a vločky, které lehce podlijete vodou.
Jakmile je vše uvařené, stačí v pánvi smíchat, dochutit solí, přidat lněné semínko a pak již můžete směle konzumovat :-)
Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den