Zeleninové chilli podle Jamieho Olivera

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bezlepkové

Jamie Oliver je král vegetariánských jídel. Těžko uvěřitelné, že? Ale je tomu tak... Není totiž nikdo lepší, než vyvařený a dobrý kuchař, který se nebojí experimentovat a tudíž výsledek jeho jídel je vždy dokonalý a hlavně chuťově pestrý. Přijde mi, že většina vegetariánských kuchařek je plná odlehčených jídel, které jsou dobré, ale... Ne vždy má člověk chuť na něco lehkého a to hlavně co se chutí týče...

Dokonalou souhru chutí jsem našla u Jamieho. Neříkám, v jeho kuchařkách najdete málo vegetariánských či veganských jídel, ale všechna tato jídla stojí za to a ty, která vegetariánská nejsou, stačí trošku pozměnit, maso nahradit tofu, tempehem, goody foody, sojovými kostkami, zbytek receptu ponechat a jen se těšit na výsledek :-).

Dnes přináším další důkaz, že tomu tak opravdu je a to zeleninové chilli (chuťově bych to nazvala spíš karí, ale to je jen můj osobní náhled). Recept pochází z kuchařky "15 minut v kuchyni".

Na zeleninové chilli budete potřebovat:


1 sušenou uzenou chilli papričku
1/2 čerstvé dlouhé chilli papričky
1 červenou cibuli
1 lžička sladké papriky (zkuste nahradit uzenou paprikou)
1/2 lžičky římského kmínu (já přidala rovněž trošku koření na masalu)
1 - 2 stroužky česneku
1 velký svazek koriandru (nemusí být, já jej nedala, nemám koriandr ráda)
olivový olej
2 různobarevné papriky
1 konzerva cizrny
1 konzerva fazolí
700g passaty (nebo nahraďte stejným množstvím oloupaných rajčat)
plus 50 ml rostlinné smetany

K podávání:
tortilly a rýže (nejlépe kombinace rýže natural a rýže indiánské)

Na oleji opečte nakrájenou cibuli, česnek, chilli a koření. Poté přidejte pokrájenou papriku, cizrnu, fazole a passatu. Vařte asi 15 minut. Poté dochuťtě přidejte najemno nasekaný koriandr, smetanu a nechte ještě asi minutu prohřát. Podávejte s rýží a tortillami.

Dobrou chuť.

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky