10/52: Pohankovo-rýžové palačinky
Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Bezlepkové
Intolerance laktózy
Oslabená slinivka
Problémy se žaludkem
Diabetes
Opožděně přidávám recept do výzvy 52 z minulého týdne. Palačinky, jak jste si mohli všimnout, mám velice ráda. Ne vždy má člověk však doma tu potřebnou mouku :-). A proto pro Vás mám recept na palačinky bez mouky :-). Jsou bezlepkové, křupavé a moc dobré :-). Dají se použít na sladko i na slano.
Usmažte si k snídani tyto palačinky a celý den Vám už nikdo a nic nezkazí náladu. A zvlášť, když je venku jaro a sluníčko klepe do oken :-).
Suroviny (2 porce):
100 g kulatozrnné rýže (použila jsem pudingovou rýži z Marks and Spencer)
100 g pohanky (použila jsem lámanku od Šmajstrly)
200 ml rýžového mléka
špetka soli
1 lžička vinného kamene
1 lžíce rostlinného oleje
(v případě, že by vám ujela ruka s mlékem a těsto bylo moc řídké, zahustěte hladkou rýžovou moukou)
Rýži a pohanku nasypte do misky a zalijte zhruba 300 ml vody a nechte přes noc namočit.
Ráno vodu slijte, přilijte mléko a v mixéru rozmixujte na hladkou kaši. Přidejte sůl, olej a vinný kámen.
Na rozpálené pánvi smažte na kapce oleje tenoučké palačinky. Servírujte s oblíbenou marmeládou nebo s tím, co máte rádi.
Tip: Palačinky jsou nejlepší teplé a čerstvé, ale pokud Vám nějaké zbudou, můžete je použít jako přílohu k obědu, či si je smotat s podušenou zeleninkou a tempehem/tofu jako zdravou svačinku :-).
Pozn. Tyto palačinky opravdu smažte na trošce oleje. I když normálně smažím i na sucho, tak tyto se úplně nasucho trhají. Když přidáte kapku oleje, tak jsou vynikající.
Vegetarian
Vegan
Bezlepkové
Intolerance laktózy
Oslabená slinivka
Problémy se žaludkem
Diabetes
Opožděně přidávám recept do výzvy 52 z minulého týdne. Palačinky, jak jste si mohli všimnout, mám velice ráda. Ne vždy má člověk však doma tu potřebnou mouku :-). A proto pro Vás mám recept na palačinky bez mouky :-). Jsou bezlepkové, křupavé a moc dobré :-). Dají se použít na sladko i na slano.
Usmažte si k snídani tyto palačinky a celý den Vám už nikdo a nic nezkazí náladu. A zvlášť, když je venku jaro a sluníčko klepe do oken :-).
Suroviny (2 porce):
100 g kulatozrnné rýže (použila jsem pudingovou rýži z Marks and Spencer)
100 g pohanky (použila jsem lámanku od Šmajstrly)
200 ml rýžového mléka
špetka soli
1 lžička vinného kamene
1 lžíce rostlinného oleje
(v případě, že by vám ujela ruka s mlékem a těsto bylo moc řídké, zahustěte hladkou rýžovou moukou)
Rýži a pohanku nasypte do misky a zalijte zhruba 300 ml vody a nechte přes noc namočit.
Ráno vodu slijte, přilijte mléko a v mixéru rozmixujte na hladkou kaši. Přidejte sůl, olej a vinný kámen.
Na rozpálené pánvi smažte na kapce oleje tenoučké palačinky. Servírujte s oblíbenou marmeládou nebo s tím, co máte rádi.
Tip: Palačinky jsou nejlepší teplé a čerstvé, ale pokud Vám nějaké zbudou, můžete je použít jako přílohu k obědu, či si je smotat s podušenou zeleninkou a tempehem/tofu jako zdravou svačinku :-).
Pozn. Tyto palačinky opravdu smažte na trošce oleje. I když normálně smažím i na sucho, tak tyto se úplně nasucho trhají. Když přidáte kapku oleje, tak jsou vynikající.
Vypadají úžasně, nikdy jsem je takto z celých zrn (pomletých) nedělala, asi proto, že tolik důvěru ve svůj skromný mixér nemám:D^^ Ale moc se ti povedly a ta marmeláda u nich v\padá hodně dobře:-))
OdpovědětVymazatJá to mixuju normálně ve stolním mixéru.... trvá to tak 3 minuty, než je to správně rozmixované ;) ale je to fakt mňamka.... pohanka ti dá takový ten sliz aby to drželo a rýže tomu dodá křupavost ;) a hlavně nejsou vůbec syté... snědla jsem ke snídani 4 a za 2 hodiny jsem měla hlad :-)))
VymazatTuhle marmeládu mám taky! Miluju ji :-D
OdpovědětVymazatcojezoe.blogspot.cz
Máš skvělý blog ! A recepty, které tady dáváš jsou taky moc super určitě nějaké vyzkouśím !
OdpovědětVymazatDěkuji. Jsem ráda, že se Ti můj blog líbí :-)
VymazatDěkuji za inspiraci na dnešní výtečnou snídani https://instagram.com/p/3Nu9Jyuync/?taken-by=terione
OdpovědětVymazatPalačinky byly výborné, myslím, že už nebudu chtít jíst jiné O:-)
jsem moc ráda,že chutnaly :-)
VymazatMusim povedat ze ma prekvapilo, ake su palacinky dobre 😀 budem robit casto, mnam, dakujem za recept. Robila som aj z muk (pohankovo-ryzove), ale tieto su ovela lepsie.
OdpovědětVymazat