Fazolová quesadilla

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy

Při sobotním večeru jedna mexická rychlovka, která je výborná s dobře vychlazeným pivem - quesadilla s fazolemi a červenou čočkou. Pokud máte rádi pikantní mexickou kuchyni, toto Vám zajisté zachutná. Upozorňuji, že je pokrm hodně sytý.


Suroviny (2 porce):

4 tortilly
olivový olej
1 červená cibule
1 lžička římského kmínu
1/2 lžičky oregana
1/2 lžičky mleté papriky
1/2 lžičky uzené papriky
1 chilli paprička
1 konzerva fazolí v tomatě
3 lžíce sterilované kukuřice
1 malý rajčatový protlak
50 g červené čočky
1 dcl vody
sůl

uzený tavenýr / uzený Veganline nebo jiný druh sýra

1 Sojade jogurt natural

Na olivovém oleji opečte cibulku dozlatova, poté zasypte kořením, zalijte fazolemi, protlakem a vodou. Přidejte červenou čočku a vařte dokud nebude čočka měkká (zhruba 10 minut). Poté přidejte kukuřici, dosolte a případně dochuťte dle chuti. Milovníci pikantních chutí mohou přidat ještě čerstvou chilli papričku.

Rozpalte troubu na maximum, ideálně zapněte gril. Na placku dejte polovinu směsi, zasypte strouhaným sýrem (dle chuti, ale stačí opravdu troška) a přiklopte druhou plackou. Tortilly zvrchu lehce navlhčete (aby se Vám nepokroutily) a dejte na 2 - 3 minuty zapéct pod gril.

Servírujte s bílým jogurtem (např. Sojade) a zeleninou.

Dobrou chuť!


Komentáře

  1. Včera jsem je dělala a byly fakt super. Snažím se rozšířit repertoár luštěninových vegetariánských jídel, takže mi tento recept přišel vhod. Díky za recept a doporučuji ostatním čtenářům ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem moc ráda, že Vám quesadilla chutnala. :-) Krásnou neděli

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky