41/52: Marinovaná červená řepa
Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bezlepkové
Sezona červené řepy je v plném proudu a je na čase vyzkoušet něco nového, netradičního. Červená řepa je prostě božská a dokonalá a kdo tvrdí opak, tak ten ji jen neumí správně připravit! :-) Nevěříte? A zkoušeli jste už například bořšč, bábovku, polévku či brownies? Ne? Tak určitě vyzkoušejte a vězte, že vezmete řepu namilost i pokud jste ti největší odpůrci.
Marinovaná řepa se klasicky servíruje s kozím sýrem a piniovými oříšky, já si (jak už je u mě zvykem) variantu opět upravila a velmi jsme si s manželem pochutnali. Opravdu si řepu připravte den předem, protože odležení dodá řepě na dokonalosti.
Suroviny:
2 - 3 středně velké řepy
100 ml rostlinného oleje
2 lžíce rýžového/javorového sirupu nebo medu (např. pampeliškový)
2 lžíce vinného octa
3 lžíce pomerančového džusu
1/2 lžičky tymiánu
sůl
pepř
1 lžíce sojové omáčky Shoyu
3 cm kousek zázvoru
100 g dýňových semínek
Nejprve si oloupejte červenou řepu, vložte do hrnce s vodou a vařte do změknutí. Mezitím si připravte marinádu. Smíchejte olej, sirup, vinný ocet, pomerančový džus a sojovou omáčku. Do promíchané směsi přidejte tymián, sůl, pepř a nastrouhaný zázvor. Uvařenou řepu nakrájejte na co nejtenčí plátky a naložte do marinády. Nechejte marinovat ideálně 24 hodin.
Servírujte s opečenými dýňovými semínky a čerstvou bagetkou. Bezlepkáři volí bezlepkovou variantu.
Dobrou chuť!
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bezlepkové
Sezona červené řepy je v plném proudu a je na čase vyzkoušet něco nového, netradičního. Červená řepa je prostě božská a dokonalá a kdo tvrdí opak, tak ten ji jen neumí správně připravit! :-) Nevěříte? A zkoušeli jste už například bořšč, bábovku, polévku či brownies? Ne? Tak určitě vyzkoušejte a vězte, že vezmete řepu namilost i pokud jste ti největší odpůrci.
Marinovaná řepa se klasicky servíruje s kozím sýrem a piniovými oříšky, já si (jak už je u mě zvykem) variantu opět upravila a velmi jsme si s manželem pochutnali. Opravdu si řepu připravte den předem, protože odležení dodá řepě na dokonalosti.
Suroviny:
2 - 3 středně velké řepy
100 ml rostlinného oleje
2 lžíce rýžového/javorového sirupu nebo medu (např. pampeliškový)
2 lžíce vinného octa
3 lžíce pomerančového džusu
1/2 lžičky tymiánu
sůl
pepř
1 lžíce sojové omáčky Shoyu
3 cm kousek zázvoru
100 g dýňových semínek
Nejprve si oloupejte červenou řepu, vložte do hrnce s vodou a vařte do změknutí. Mezitím si připravte marinádu. Smíchejte olej, sirup, vinný ocet, pomerančový džus a sojovou omáčku. Do promíchané směsi přidejte tymián, sůl, pepř a nastrouhaný zázvor. Uvařenou řepu nakrájejte na co nejtenčí plátky a naložte do marinády. Nechejte marinovat ideálně 24 hodin.
Servírujte s opečenými dýňovými semínky a čerstvou bagetkou. Bezlepkáři volí bezlepkovou variantu.
Dobrou chuť!
slo by to i s repou pecenou vcelku (myslim tim i se slupkou)? Nerada repu varim oloupanou. JInak vypada suprove a repu zboznuju.
OdpovědětVymazatmyslím si, že upečenou řepu by šlo použít... jen bych ji po upečení oloupala. Důležité je nakrájet na opravdu tenké plátky ;-)
VymazatTo vyzkouším, řépu mám moc ráda :-)
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
GIVEAWAY - O krásné šperky