43/52: Mramorovaná "tvarohová" bábovka

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy

Tvarohovou báboku jsem měla ráda, co vám budu nalhávat, ale tvaroh není nic zdravého a hlavně není veganský. Skvělou alternativou za něj je tofu tvaroh, který směle s pár úpravama můžete použít na všechny slané i sladké dobroty. Tato bábovka nemá chybu. Je výtečná, tvarohová a kombinace s rumem, rozinkami a kakaem je slastná!!! :-) Krásný den :-)

Suroviny
100 g rýžové mouky
200 g polohrubé celozrnné mouky
80 g třtinového cukru
hrst rozinek v rumu
1 lžička skořice
1 prášek do pečiva bez fosfátů
kůra a šťáva z 1 citronu
1 bal. bílého tofu
2 dcl sojové smetany
1,5 dcl vody
2 lžíce vanilkové hrašky
2 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce kakaa

Nejprve si dejte předehřát troubu na 170°C. Tofu nakrájejte na kostky a spolu se smetanou a kůrou a šťávou z citronu a vodou rozmixujte na "tvaroh". Do tvarohu poté přimíchejte olej a rozinky v rumu. Nalijte tam i ten rum, nebojte se toho.
Ve velké míse smíchejte mouky, cukr, skořici, prášek do pečiva a hrašku. Nyní přilijte tvarohovou směs a důkladně promíchejte.
Dvě třetiny těsta nalijte do vymazané a kukuřičnou strouhankou vysypané bábovkové formy. Zbylou třetinu těsta obarvěte kakaem a nalijte na světlou část.
Pečte zhruba 50 - 60 minut. To, zda je bábovka hotová vyzkoušejte pomocí špejlového testu.
Po upečení bábovku vyklopte a nechte zcela vychladnout.
Dobrou chuť!

Čtnářka Jana S. bábovku vyzkoušela a zaslala mi fotku. Aspoň vidíte, jak vypadá bábovka na řezu. A podle Janiných slov je bábovka luxusní a bude ji prý dělat pořád.

Další krasavice od Lucie R.

Komentáře

Oblíbené příspěvky