Václavkový guláš
Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Bezlepkové
Intolerance laktózy
Venku je krásně sychravo, dokonalé dušičkové počasí. A i když je už půlka října, tak právě teď jsou pařezy obsypány václavkami. A pokud patříte mezi milovníky hub, tak nazujte gumáky a vyražte do lesa. Počasí je dokonalé pro houbaření, jen to chce teplé oblečení! A odměnou vám může být například hrnec tohoto skvělého václavkového guláše.... A vařte rovnou z dvojité dávky, protože guláš je stejně nejlepší uleželý.... :-)
Suroviny:
2 cibule
2 lžíce rostlinného oleje
1 velká brambora
václavky (dala jsem 500 ml krabičku plnou spařených václavek)
1 lžíce uzené papriky
1 lžička mleté papriky
1/2 lžičky kmínu
1 lžička majoránky
1/2 lžičky soli
pepř
4 kuličky jalovce
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
750 ml zeleninového vývaru
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
kukuřičný škrob na zahuštění (asi 1 lžička)
Na oleji orestujte cibulku dozlatova, přidejte nakrájené brambory a houby. Zasypte paprikou a ještě chvíli restujte, až se směs začne chytat. Poté zalijte vývarem a přidejte vše kromě česneku, chilli a škrobu. Vařte do změknutí hub a brambor. Poté do guláše přihoďte chilli a najemno nasekaný česnek, krátce povařte a zahustěte škrobem rozmíchaným v trošce vody. Ještě naposledy nechte krátce projít varem a můžete servírovat. Ale osobně doporučuji uvařit guláš den předem.
Jako přílohu zvolte pečivo či domácí kynuté knedlíky jako já. Bezlepkáři samozřejmě volí bezlepkovou variantu.
Dobrou chuť!
Vegetarian
Vegan
Bezlepkové
Intolerance laktózy
Venku je krásně sychravo, dokonalé dušičkové počasí. A i když je už půlka října, tak právě teď jsou pařezy obsypány václavkami. A pokud patříte mezi milovníky hub, tak nazujte gumáky a vyražte do lesa. Počasí je dokonalé pro houbaření, jen to chce teplé oblečení! A odměnou vám může být například hrnec tohoto skvělého václavkového guláše.... A vařte rovnou z dvojité dávky, protože guláš je stejně nejlepší uleželý.... :-)
Suroviny:
2 cibule
2 lžíce rostlinného oleje
1 velká brambora
václavky (dala jsem 500 ml krabičku plnou spařených václavek)
1 lžíce uzené papriky
1 lžička mleté papriky
1/2 lžičky kmínu
1 lžička majoránky
1/2 lžičky soli
pepř
4 kuličky jalovce
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
750 ml zeleninového vývaru
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
kukuřičný škrob na zahuštění (asi 1 lžička)
Na oleji orestujte cibulku dozlatova, přidejte nakrájené brambory a houby. Zasypte paprikou a ještě chvíli restujte, až se směs začne chytat. Poté zalijte vývarem a přidejte vše kromě česneku, chilli a škrobu. Vařte do změknutí hub a brambor. Poté do guláše přihoďte chilli a najemno nasekaný česnek, krátce povařte a zahustěte škrobem rozmíchaným v trošce vody. Ještě naposledy nechte krátce projít varem a můžete servírovat. Ale osobně doporučuji uvařit guláš den předem.
Jako přílohu zvolte pečivo či domácí kynuté knedlíky jako já. Bezlepkáři samozřejmě volí bezlepkovou variantu.
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den