Špaččí smaženice
Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bezlepkové
Houbová smaženice či praženice vždy patřila k mým oblíbeným podzimním pochoutkám.Snažila jsem si ji upravit do veganské podoby, ale prostě mi pokaždé přišlo, že jí něco chybí, i když míchaná tofíčka mám zmáklá dokonale a i v případě veganského leča je výsledek výtečný, tak u té smaženice to prostě bez vajíčka nebylo ono. Tak jsme si s manželem vytvořili vlastní verzi smaženice, která nestojí na vajíčkové chuti a je prostě dokonalá. Vyzkoušejte :-).
Na smaženici si připravte (2 porce):1 cibuli
dvě hrsti omytých a očištěných hub
1 menší cuketa
1 červená paprika
2 rajčata
kmín
tymián
2 stroužky česneku
rostlinný olej
Nejprve si připravte houby. Na rostlinném oleji orestujte houby zasypané kmínem a poté je duste pod pokličkou do změknutí. Na pánvi si mezitím orestujte pokrájenou cibuli. Jakmile bude cibule zlatavá, přidejte nadrobno nakrájenou papriku a poté cuketu (nechte i slupku!). Do takto hotové směsi přidejte houby, tymián a nadrobno nakrájený česnek. Úplně nakonec přidejte spařená a oloupaná rajčata a ještě chvíli povařte. Servírujte s dobrým pečivem. Bezlepkáři použijí bezlepkový.
Dobrou chuť!
Mňam.. Takhle tepelně upravenou zeleninu a houby mám velmi ráda :-)
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm