Plněná dýně Hokkaido
Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bezlepkové
Bez palmového oleje
Bez sóji
Poté co jsem zlikvidovala asi už dvacátou dýni ze zahrady a měla jsem už dost pečených marinovaných plátků a polévky, rozhodla jsem se ji zapéct. Inspirovala mě kamarádka Klárka, která podobnou rýžovou směsí plní patizony a vyzkoušela jsem tuto variantu, která je lehká, chutná a ideální na odlehčenou večeři. K obědu bych k dýni doporučila přidat ještě nějakou bílkovinu. Buď například opečený tempeh nebo přímo do směsi vmíchat zbytek uvařené luštěniny. :-)
Suroviny (4 porce):
1 střední dýně Hokkaido
300 g uvařené rýže
5 sušených rajčat v oleji
1 červená paprika
2 rajčata
1 chilli paprička
1 cibule
1/4 lžičky oregána
2 stroužky česneku
sůl
1 lžíce lahůdkového droždí (bezlepkáři zvolí bez sladu nebo vynechají zcela)
Postup je jednoduchý. Dýni rozřízněte na poloviny a vydlabte. Dejte do pekáče a v předehřáté troubě pečte 10 minut při 180°C.
Mezitím co se dýně peče, připravte si rajčatovou omáčku. Do mixéru dejte rajčata, červenou papriku, chilli, cibuli, oregáno, sůl, lahůdkové droždí a česnek a rozmixujte na kaši. Tuto kaši pak promíchejte s rýží. Směs by měla být slanější, neboť dýně se nijak nekoření, tak aby to dodalo chuť i jí.
Poté směs naplňte do předpečené dýně a dejte zapéct na 30 minut do trouby.
Po upečení nechte dýni zhruba 10 minut odpočívat a až poté ji krájejte, bude se vám méně rozpadat.
Servírujte ozdobené bazalkou či oreganem se spoustou zeleniny. Dobrou chuť
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bezlepkové
Bez palmového oleje
Bez sóji
Poté co jsem zlikvidovala asi už dvacátou dýni ze zahrady a měla jsem už dost pečených marinovaných plátků a polévky, rozhodla jsem se ji zapéct. Inspirovala mě kamarádka Klárka, která podobnou rýžovou směsí plní patizony a vyzkoušela jsem tuto variantu, která je lehká, chutná a ideální na odlehčenou večeři. K obědu bych k dýni doporučila přidat ještě nějakou bílkovinu. Buď například opečený tempeh nebo přímo do směsi vmíchat zbytek uvařené luštěniny. :-)
Suroviny (4 porce):
1 střední dýně Hokkaido
300 g uvařené rýže
5 sušených rajčat v oleji
1 červená paprika
2 rajčata
1 chilli paprička
1 cibule
1/4 lžičky oregána
2 stroužky česneku
sůl
1 lžíce lahůdkového droždí (bezlepkáři zvolí bez sladu nebo vynechají zcela)
Postup je jednoduchý. Dýni rozřízněte na poloviny a vydlabte. Dejte do pekáče a v předehřáté troubě pečte 10 minut při 180°C.
Mezitím co se dýně peče, připravte si rajčatovou omáčku. Do mixéru dejte rajčata, červenou papriku, chilli, cibuli, oregáno, sůl, lahůdkové droždí a česnek a rozmixujte na kaši. Tuto kaši pak promíchejte s rýží. Směs by měla být slanější, neboť dýně se nijak nekoření, tak aby to dodalo chuť i jí.
Poté směs naplňte do předpečené dýně a dejte zapéct na 30 minut do trouby.
Po upečení nechte dýni zhruba 10 minut odpočívat a až poté ji krájejte, bude se vám méně rozpadat.
Servírujte ozdobené bazalkou či oreganem se spoustou zeleniny. Dobrou chuť
Tak to vypadá úúžasně :-) vyzkouším! A k čemu se tam dává to droždí?
OdpovědětVymazatjako dochucovadlo... dodává takovou "sýrovou" příchuť.... je to neaktivní droždí, takže kynout to nebude ;-)
Vymazattakže to nejsou klasické "kvasnice" ? :-) a kde se to dá koupit?
Vymazatmají je snad v každé zdravé výživě, ale i v Tescu a jiných velkých marketech... já kupuji toto http://www.countrylife.cz/lahudkove-drozdi-150-g-country-life?gclid=CjwKEAjwkJfABRDnhbPlx6WI4ncSJADMQqxdRWWwkmxM8Uc53HadBpKItS0GCe3TzRLUvyeRQ4gUQBoCSkjw_wcB
Vymazat