Kváskové lívance
Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez cukru
Bez palmového oleje
Bez sóji
Dneska mám pro vás upravený recept z kuchařky "Kváskové pečení" na kterou jsem psala recenzi. Můžete si ji přečíst ZDE. Výborné kváskové lívanečky jsou asi ty nejlepší, jaké jsem kdy jedla. Kvásek v nich není vůbec cítit. Původní verze je s máslem, vejci, kypřícím práškem apod. Já si ji upravila do veganské verze, tak vyzkoušejte i vy :-).
Suroviny:
85 g aktivovaného žitného kvásku
225 g hladké špaldové mouky (žlutá z Lídlu)
85 g vody
120 g rostlinného mléka
špetka soli
1 lžíce rýžového sirupu
2 lžíce oleje
2 lžíce vanilkové hrašky
6 lžic vody
Den před přípravou lívanců vytáhněte kvásek z lednice a oživte jej moukou a vodou. Nechte přes noc stát na kuchyňské lince.
Ráno dejte všechny ingredience do mísy, přidejte 85 g aktivovaného kvásku a vypracujte těsto.
Na rozpáleném lívanečníku smažte na trošce oleje lívance.
Podávejte s dobrou marmeládou a posypané například konopným semínkem.
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez cukru
Bez palmového oleje
Bez sóji
Dneska mám pro vás upravený recept z kuchařky "Kváskové pečení" na kterou jsem psala recenzi. Můžete si ji přečíst ZDE. Výborné kváskové lívanečky jsou asi ty nejlepší, jaké jsem kdy jedla. Kvásek v nich není vůbec cítit. Původní verze je s máslem, vejci, kypřícím práškem apod. Já si ji upravila do veganské verze, tak vyzkoušejte i vy :-).
Suroviny:
85 g aktivovaného žitného kvásku
225 g hladké špaldové mouky (žlutá z Lídlu)
85 g vody
120 g rostlinného mléka
špetka soli
1 lžíce rýžového sirupu
2 lžíce oleje
2 lžíce vanilkové hrašky
6 lžic vody
Den před přípravou lívanců vytáhněte kvásek z lednice a oživte jej moukou a vodou. Nechte přes noc stát na kuchyňské lince.
Ráno dejte všechny ingredience do mísy, přidejte 85 g aktivovaného kvásku a vypracujte těsto.
Na rozpáleném lívanečníku smažte na trošce oleje lívance.
Podávejte s dobrou marmeládou a posypané například konopným semínkem.
Ahoj, recept vypadá dobře, určitě ho vyzkouším...mám doma usušený kvásek, který čeká již delší dobu na svůj čas...
OdpovědětVymazatMůžu něčím nahradit hrašku? Asi bude pomáhat držet těsto pohromadě, co?
Na závěr malé rýpnutí, asi bych nedávala štítek bez pšenice, protože špalda je odrůdou pšenice...sice je to stará odrůda a je označována jako zdravější, ale pořád je to pšenice ;-)
Janina
ahoj Jani, ano hraška drží těsto. Bez ní jsem to nezkoušela, takže neporadím. Ale každopádně jako náhrada vajec se užívá třeba kukuřičný škrob, plnotučná sojová mouka, mleté lněné semínko a další.... ;-)
Vymazat