Linecký koláč
Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bezlepkové
Nejprve jsem sem ani nechtěla tento recept dávat, ale byla jsem o něj poprosena, tak tady je, Klári ;-).
Jedná se o rychlý a moc dobrý linecký, bezlepkový koláč, který jsem připravovala jako pohoštění pro mou kamarádku, která je na bezlepkové dietě. Koláč sklidil velký úspěch.
Suroviny
300 g bezlepkové hladké mouky (použila jsem směs od Nutri free)
200 g rostlinného tuku (Bio Alsan)
100 g mletého třtinového cukru
1 "vejce" (1 lžíce vanilkové hrašky, 3 lžíce vody)
Náplň:
vanilkový puding z 500 ml rostlinného mléka, rýžového sirupu a 1 bal. vanilkového pudingu
Po zchladnutí našlehán s 50 g Bio Alsanu.
plus domácí jahodová marmeláda
Nejprve si připravte těsto, které nechejte alespoň půl hodiny v lednici odpočinout.
Následně ze 2/3 vyválejte placku a přesuňte do koláčové formy (buď ji pořádně vymastěte nebo vyložte pečícím papírem), ze zbytku těsta udělejte placku a tu dejte na vymazaný plech, bude z ní drobenka.
Upečte obojí v předehřáté troubě. Pečte při 160°C do zezlátnutí, což trvá asi 30 minut, Nechte vychladnout.
Nyní si uvařte puding podle návodu na obalu. Po vychladnutí puding vyšlehejte s tukem.
Korpus potřete marmeládou, na ni nalijte krém a vršek posypte rozdrobenou lineckou plackou. Dejte uležet do chladna alespoň na 4 hodiny, ideálně přes noc.
Dobrou chuť!
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bezlepkové
Nejprve jsem sem ani nechtěla tento recept dávat, ale byla jsem o něj poprosena, tak tady je, Klári ;-).
Jedná se o rychlý a moc dobrý linecký, bezlepkový koláč, který jsem připravovala jako pohoštění pro mou kamarádku, která je na bezlepkové dietě. Koláč sklidil velký úspěch.
Suroviny
300 g bezlepkové hladké mouky (použila jsem směs od Nutri free)
200 g rostlinného tuku (Bio Alsan)
100 g mletého třtinového cukru
1 "vejce" (1 lžíce vanilkové hrašky, 3 lžíce vody)
Náplň:
vanilkový puding z 500 ml rostlinného mléka, rýžového sirupu a 1 bal. vanilkového pudingu
Po zchladnutí našlehán s 50 g Bio Alsanu.
plus domácí jahodová marmeláda
Nejprve si připravte těsto, které nechejte alespoň půl hodiny v lednici odpočinout.
Následně ze 2/3 vyválejte placku a přesuňte do koláčové formy (buď ji pořádně vymastěte nebo vyložte pečícím papírem), ze zbytku těsta udělejte placku a tu dejte na vymazaný plech, bude z ní drobenka.
Upečte obojí v předehřáté troubě. Pečte při 160°C do zezlátnutí, což trvá asi 30 minut, Nechte vychladnout.
Nyní si uvařte puding podle návodu na obalu. Po vychladnutí puding vyšlehejte s tukem.
Korpus potřete marmeládou, na ni nalijte krém a vršek posypte rozdrobenou lineckou plackou. Dejte uležet do chladna alespoň na 4 hodiny, ideálně přes noc.
Dobrou chuť!
Je moc dobře, že jste recept vložila. Bezlepkové inspirace není nikdy dost!!! A navíc tento koláč vypadá úplně luxusně! Už se moc těším, až ho zkusím!
OdpovědětVymazat