Zapečená maková granola
Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bezlepkové (použít bezlepkové ovesné vločky)
Bez cukru
Bez pšenice
Bez palmového oleje
Bez sóji
Moje oblíbená snídaňová kombinace. Narozdíl od kupovaných směsí je tato méně sladká a bez palmového tuku. Vyzkoušejte. Směs můžete různě obměňovat, místo máku dát například kousky čokolády, přidat semínka, nebo olej nahradit arašídovým křupavým máslem. Možností je nespočet.
Suroviny:
Sypké:
250 g směsi vloček (BZLP dejte pozr a vybírejte z bezlepkových!)
50 g máku
50 g sekaných mandlí
50 g sušených švestek nebo rozinek
1 lžička skořice
Tekuté:
100 ml vody
50 ml řepkového oleje
50 ml javorového sirupu (pokud máte radši sladší, dejte více)
Ve velké míse promíchejte všechny sypké suroviny. V menší misce nebo hrníčku promíchejte tekuté a následně směs přelijte k vločkám a důkladně promíchejte.
Nasypte na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě na 190°C pečte zhruba 20 minut. Nezapomeňte směs občas promíchat.
Granola je hotová, jakmile bude směs suchá a dokřupava opečená.
Po upečení nechte zcela vychladnout a poté přesypte do vzduchotěsné nádoby. Spotřebujte zhruba do 14 dní.
Dobrou chuť.
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bezlepkové (použít bezlepkové ovesné vločky)
Bez cukru
Bez pšenice
Bez palmového oleje
Bez sóji
Moje oblíbená snídaňová kombinace. Narozdíl od kupovaných směsí je tato méně sladká a bez palmového tuku. Vyzkoušejte. Směs můžete různě obměňovat, místo máku dát například kousky čokolády, přidat semínka, nebo olej nahradit arašídovým křupavým máslem. Možností je nespočet.
Suroviny:
Sypké:
250 g směsi vloček (BZLP dejte pozr a vybírejte z bezlepkových!)
50 g máku
50 g sekaných mandlí
50 g sušených švestek nebo rozinek
1 lžička skořice
Tekuté:
100 ml vody
50 ml řepkového oleje
50 ml javorového sirupu (pokud máte radši sladší, dejte více)
Ve velké míse promíchejte všechny sypké suroviny. V menší misce nebo hrníčku promíchejte tekuté a následně směs přelijte k vločkám a důkladně promíchejte.
Nasypte na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě na 190°C pečte zhruba 20 minut. Nezapomeňte směs občas promíchat.
Granola je hotová, jakmile bude směs suchá a dokřupava opečená.
Po upečení nechte zcela vychladnout a poté přesypte do vzduchotěsné nádoby. Spotřebujte zhruba do 14 dní.
Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den