Moje nejoblíbenější blogy a kde čerpám inspiraci

Už dlouho se chystám sepsat článek s doporučením senzačních blogů, ale až nyní jsem se k tomu dokopala. Na internetu je krásných blogů spousty, ale jen pár mne jich zaujalo natolik, že na ně chodím pro inspiraci třeba i několikrát týdně. A když už ne pro inspiraci, tak se alespoň chodím dívat na krásné fotky :-).

Veg-i-vet
Jeden z nedávno objevených blogů je blog Ivety Veg-i-vet, který jsem si zamilovala především proto, že je plný jednoduchých, rychlých veganských receptů, které mě nutily zkoušet podle nich vařit prakticky okamžitě. 
Doporučuji vyzkoušet například recept na vločkové sušenky
Zdroj: veg-i-vet


Veg-ethique 
Dalším blogem, který zaujme na první pohled je blog Veg-ethique, který je plný zdravých a levných jídel. Dokonce si autorka dala i práci s počítáním měsíčních výdajů za zdravou stravu, za což ji obdivuji. 
Za nejlepší recept, který jsem podle blogu zkoušela, považuji tento na rýžové palačinky. Mňam. 
Zdroj: veg-ethique

Veganotic
Ve výčtu těch nej blogů nesmí chybět ani ten, který mě přivedl k veganskému vaření a to blog Veganotic, který je jedním slovem úchvatný. Do té doby, než jsem blog objevila, jsem si myslela, že veganské jídlo je nudné. Opak je pravdou. 
A jestli nevěříte, vyzkoušejte třeba tenhle meruňkovo-marcipánový dort. Mňaaaam. 
Zdroj: veganotic


Mezi další veganské blogy, které ráda čtu a chodím si tam pro inspiraci jsou: 
Dewi bat woman = veganka, fitnesska, která je živou ukázkou toho, že sexy postava a dřina v posilovně je možná i na čistě rostlinné stravě. U Dewi najdete zajímavé články o veganství, recenze veganských produktů, skvělé měsíční randomy, tipy na cvičení, recepty a spoustu dalšího.

Good moon spoon = dlouho neaktualizovaný blog, který je ale plný inspirací nejen na jídlo, ale i na tipy na cestování a spousty dalšího. 

Blue vegan pig = jednoduše psaný blog plný klasických receptů. Hodně inspirativní. 

Vegan delicious = dříve více receptový blog, nyní spíš sportovní. 

Jíme jinak = dvě maminky píšící makrobiotický blog o stravování. Nevím o jediném receptu, který by nesplňoval i kritéria pro vegan jídla. Hodně rad a tipů ohledně zdraví. 


Jinak co se týče veganství, tak doporučuji na facebooku skupinu Veganská DIY kuchařka, kde přibývá denně stovky receptů.

Následně další facebookovská skupina Veganské jídlo v ČR/SR obchodech, kde narazíte na potraviny, které jsou veganské a navíc bez palmového oleje. Občas tam narazím na dobré tipy. Ale upozorňuji, že jsou vžde nejen zdravé potraviny :-).

A z přednášek, které mě nejvíce ovlivnily - určitě od Garyho Yourofsky.

Z veganských knížek mne nejvíce zaujala od P. Singera - Osvobození zvířat, která je na netu k dispozici ke stažení zdarma.

Jinak knih a videí o veganství je spousta, záleží jen na Vás na co ještě máte žaludek. Ale výše uvedená přednáška i kniha mi přijdou pro začátek dostačující na to, udělat si o veganství a důvodech pro veganství, vlastní obrázek.... :-)

Mimo ryze veganských blogů mám ráda i jiné, např. vegetariánské, ale i klasické blogy. Z kuchařů mám nejraději Jamieho Olivera, který sice vaří hodně masově, ale ráda si jeho recepty předělávám do veganské podoby a to pak stojí za to :-). Umí si dokonale vyhrát s kořením a jeho jídla jsou vždy úspěšná. A mimo to jej obdivuji za jeho neúnavnou osvětu za zdravější stravování (zejména ve školách) a s věkem se u něj čím dál více setkávám s nemasovými jídly. A taky je velkým propagátorem volných chovů zvířat.

A jaké blogy čtete vy? Co Vás inspirovalo k veganství? Budu ráda za vaše tipy :-). 

Přeji krásný den :-)

Komentáře

  1. Je vidět, že tě to hodně zajímá, toje super :) Já se o veganství dříve zajímala, ale teď už moc ne

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji pěkně Leničko za takovou pochvalu. Udělalo mi to velkou radost. Je to moc milé a moc mě to potěšilo ;-).
    PS: Měla si připsat i svůj blog. Tolik receptů a inspirací pohromadě mají snad jen holky s Jíme jinak.
    Je super, že je taková spousta blogů zaměřených na tuto stravu. Čím více nás bude, tím více budou lidé zkoušet jiné recepty a snad se tím někam posunou. Alespoň o kousek. Tak vaření zdar :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já právě ráda zkouším nové a nové recepty a u vás to ještě vypadá tak nádherně, že to člověka hned naláká k vyzkoušení :-)

      Vymazat
  3. Ahoj Leni,
    děkuju moc za zmínku :)
    Na veganskou DIY kuchařku chodím taky občas mrknout, je tam spousta inspirace, ale bohužel i různých rýpalů a kolikrát si říkám, že o tomhle veganství opravdu není.. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu s tou veganskou DIY kuchařkou, ale já už to tam nečtu ani nekomentuju :-) jen prostě když hledám recept, tak přes lupu tam vždy něco najdu :-)

      Vymazat
  4. Jé děkuju za inspiraci! Pár blogů už jsem sledovala, ale receptů není nikdy dost :D já nejsem ani vegetariánkou, ale z velké části se stravuji vegetariánsky/vegansky, takže oceňuji rozšíření obzorů :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Leničko :)
    Děkuji za typy na další stránky s inpirací, některé již znám a pravidelně sleduji. Mezi mé nejoblíbenejší patří Veg-ethique, Zápisky jedné vegetariánky (Lucinka), samozřejmě tvůj a nově také Jíme jinak :) Dnes se také chystám shlídnout tu prezentaci od Garyho, takže dám vědět své dojmy a pocty :) Hezký zbytek večera :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jůůů tak mi pak určitě napiš, jak na tebe ta přednáška Garyho zapůsobila :-)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky