Puding ze lněného semínka

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bezlepkové
Problémy se žaludkem

Na internetu je teď velmi populární puding z chia semínek. Chia semínka mám ráda, ale zrovna doma žádné nemám, zato mám přes kilo lněného semínka a proto jsem se rozhodla tuto internetovou klasiku vyzkoušet se lněným semínkem, které je vlastnostmi chia semínku nejvíce podobné.
A výsledek? Výborný puding! Jen upozorňuji, že ve srovnání s pudingem z chia semínek je ten ze lněných výraznější a lněná semínka jsou v pudingu cítit (oproti chia semínkům, která mají neutrální chuť).


Suroviny:
1 hrnek mandlového mléka
1/2 hrnku lněných semínek
1/2 lžičky skořice
hrst čerstvých datlí (fresh datle, medjools datle,...)

Všechny suroviny dejte do mixéru a pořádně promixujte, dokud Vám nevznikne hustší kaše. Přelijte do misek a nechte ztuhnout. Doporučuji připravit před tím, než jdete spát a ráno máte skvělou snídani. :-)

Můžete do mixu přidat i ovesné vločky. Zdobíme ovocem. Směs není třeba sladit, datle směs osladí až až. :-)

Přeji dobrou chuť!

Pozn. Hlavně nezapomeňte vypeckovat datle! Je to dost nepříjemné po ránu kousnout do pecky :-)

Komentáře

  1. Také už jsem dělal takové verze alá pudingů ze lněného, nejenomže je lněné stejně tak výborné a prospěšné, jako chia, ale co si budeme povídat i cena za něj je úplně někde jinde^^ A tak ho bezvadně nahradí, vypadá to moc krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já si teď tyto lněné pudingy dělám tak 2x do týdne... Přijde mi to jako nejchutnější způsob do sebe dostat lněná semínka :-) A ty kombinace.... Mňaaam. Zatím největší úspěch má čistě mandlové mléko - datle - lněné semínko a skořice.... Luxuuuus :-)

      Vymazat
    2. a s tím chia máš pravdu :-) ale už jsem si objednala půlkilovku chia, tak to budu střídat.... Ale lněné semínko mám doma vždy... to je taková vděčná surovina... stojí pár korun a dá se přidat do čehokoliv a ještě slouží jako náhražka vajec :-)

      Vymazat
  2. Boží! Říká se, že lněné semínko je tak zdravé na klouby a podobně, ale je takový problém ho do sebe dostat. Tohle jsem potřebovala. Navíc s těma datlema to bude uspokojovat moji závislost na sladkém :D

    Děkuji, děkuji, děkuji.

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím, kolik je z tohoto množství porcí? :) Vypadá to skvěle!
    Káča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. řekla bych 2 normální nebo 1 velká porce :-)

      Vymazat
    2. Děkuji za bleskovou odpověď, určitě v brzku spáchám :)

      Vymazat
  4. Vyzkoušela jsem s kokosovým mlékem, kousky banánu a javorovým sirupem, výsledek mě příjemně překvapil, opravdu dobré

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky