Důlkové rozinkové koláčky
Netradiční vánoční cukroví slazené rozinkami
Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
ABKM
Bez vajec
Bez mléka
Bez cukru
Ovesné vločky nepatří jen do kaše, zkuste z nich toto skvělé a zdravé cukroví
Další letošní cukrovíčko :-). Opět se jedná o zdravou veganskou verzi. Tuto si zamilujete. Koláčky jsou díky rozinkám krásně vláčné a slaďoučké a přitom vydrží opravdu dlouho a jsou prosté od cukru. A vzhledem ke složení si myslím, že jej můžou i opravdu malé děti, zhruba od 1,5 roku. Koláčky je možné konzumovat ihned, pokud je chcete upéct dopředu, doporučuji tak týden.
Suroviny
(cca 42 ks)
125 g rozinek
trocha vody
špetka soli
100 g kokosového tuku nebo rostlinného oleje
60 g sladěnky nebo čekankového sirupu
250 g špaldové mouky
175 g mletých ovesných vloček
60 g oříšků
Postup
Rozinky spaříme a krátce povaříme v trošce vody se špetkou soli. Krátce povařené rozinky scedíme a přidáme tuk a sladěnku a na mírném plameni rozpustíme.
Poté rozinky s tukem a sladěnkou rozmixujeme na kaši.
V míse promícháme špaldovou mouku, ovesné vločky a namleté oříšky.
Nakonec vmícháme do moučné směsi rozinkovou kaši a vypracujeme vláčné těsto, které necháme alespoň 30 minut odpočívat.
Kdyby se vám zdálo těsto moc tuhé, přidejte trošku vody.
Poté z těsta tvarujeme kuličky, do kterých rukojetí vařečky uděláme důlky.
Pečeme při 160 °C asi 12 minut.
Po upečení důlky naplňte marmeládou a nechte zatuhnout.
Vaše Lenča
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den