Borůvkové lívance
Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bez pšenice
Bez cukru
Bez palmového oleje
Taky milujete takové ty lívance s borůvkami uvnitř? Já šíleně moc... No naposledy jsem si je dávala jako vegetarián v jedné hospodě, kde mi je smažily zřejmě na stejné pánvi jako slaninu. No, na dlouho mě přešla chuť, co vám budu povídat... Dnes jsem je udělala ke snídani a ani mi nevadilo, že doma nemám žádnou mouku. Z ovesných vloček jsou super a navíc i docela "zdravé"... :-) Vyzkoušejte...
Suroviny (5 lívanců):
200 g jemných ovesných vloček
1 lžička lněných semínek
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů
2 lžičky vanilkové hrašky
zhruba 400 ml rostlinného mléka
borůvky
Postup:
Nejprve dám všechny sypké suroviny do mixéru a rozmixuji na mouku. Poté zaliju mlékem a udělám hustější palačinkové těsto.
Z těsta smažím lívance tak, že naliji část na rozpálenou pánev potřenou olejem a vrchní stranu posypu borůvkami. Následně (zhruba po 3 minutách) lívanec obrátím a opeču i borůvkovou stranu.
Servíruji s dobrou marmeládou, arašídovým máslem a skořicí.
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bez pšenice
Bez cukru
Bez palmového oleje
Taky milujete takové ty lívance s borůvkami uvnitř? Já šíleně moc... No naposledy jsem si je dávala jako vegetarián v jedné hospodě, kde mi je smažily zřejmě na stejné pánvi jako slaninu. No, na dlouho mě přešla chuť, co vám budu povídat... Dnes jsem je udělala ke snídani a ani mi nevadilo, že doma nemám žádnou mouku. Z ovesných vloček jsou super a navíc i docela "zdravé"... :-) Vyzkoušejte...
Suroviny (5 lívanců):
200 g jemných ovesných vloček
1 lžička lněných semínek
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů
2 lžičky vanilkové hrašky
zhruba 400 ml rostlinného mléka
borůvky
Postup:
Nejprve dám všechny sypké suroviny do mixéru a rozmixuji na mouku. Poté zaliju mlékem a udělám hustější palačinkové těsto.
Z těsta smažím lívance tak, že naliji část na rozpálenou pánev potřenou olejem a vrchní stranu posypu borůvkami. Následně (zhruba po 3 minutách) lívanec obrátím a opeču i borůvkovou stranu.
Servíruji s dobrou marmeládou, arašídovým máslem a skořicí.
Já miluji lívance na všechny způsoby :D je to pro mě symbol pohodové snídaně :) tvůj recept bych vyzkoušela, tak si ho přihodím k oblíbeným a až zase dostanu chuť na lívance tak ho vyzkouším :)
OdpovědětVymazatJee, mnam! :) děkuju za super recept :) já si teď ujíždím na borůvkových muffinách, tak asi "přesedlám" i na lívanečky :)
OdpovědětVymazatDobrý večer, lívance jsem zkoušela,když se náhle objevila nečekaná návštěva.... musela jsem dodělávat další těsto,jak všem chutnalo. Děkuji vám za skvělý recept. S.
OdpovědětVymazatjsem ráda, že vám chutnaly :-) jsou moje oblíbené
Vymazat