Borůvkové lívance

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bez pšenice
Bez cukru
Bez palmového oleje

Taky milujete takové ty lívance s borůvkami uvnitř? Já šíleně moc... No naposledy jsem si je dávala jako vegetarián v jedné hospodě, kde mi je smažily zřejmě na stejné pánvi jako slaninu. No, na dlouho mě přešla chuť, co vám budu povídat... Dnes jsem je udělala ke snídani a ani mi nevadilo, že doma nemám žádnou mouku. Z ovesných vloček jsou super a navíc i docela "zdravé"... :-) Vyzkoušejte...


Suroviny (5 lívanců):
200 g jemných ovesných vloček
1 lžička lněných semínek
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů
2 lžičky vanilkové hrašky
zhruba 400 ml rostlinného mléka
borůvky

Postup:
Nejprve dám všechny sypké suroviny do mixéru a rozmixuji na mouku. Poté zaliju mlékem a udělám hustější palačinkové těsto.
Z těsta smažím lívance tak, že naliji část na rozpálenou pánev potřenou olejem a vrchní stranu posypu borůvkami. Následně (zhruba po 3 minutách) lívanec obrátím a opeču i borůvkovou stranu.
Servíruji s dobrou marmeládou, arašídovým máslem a skořicí.

Komentáře

  1. Já miluji lívance na všechny způsoby :D je to pro mě symbol pohodové snídaně :) tvůj recept bych vyzkoušela, tak si ho přihodím k oblíbeným a až zase dostanu chuť na lívance tak ho vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jee, mnam! :) děkuju za super recept :) já si teď ujíždím na borůvkových muffinách, tak asi "přesedlám" i na lívanečky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý večer, lívance jsem zkoušela,když se náhle objevila nečekaná návštěva.... musela jsem dodělávat další těsto,jak všem chutnalo. Děkuji vám za skvělý recept. S.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky