SEMIX - recenze a soutěž

O české firmě SEMIX jsem psala již v minulosti. Tenkrát ještě jako vegetariánka. Nyní mi byla nabídnuta nová spolupráce, kdy jsem měla možnost ochutnat veganské produkty. Hlavním důvodem nové ochutnávky bylo to, že firma SEMIX se začala více zajímat o prospěšnost svých produktů a podpořila projekt Stop palmovému oleji a ve svých produktech vyměňuje palmový olej za jiné druhy olejů s menším dopadem na životní prostředí a rovněž začala s omezením cukru.
Jako žhavou novinku SEMIX představil jednoporcové kaše bez přidaného cukru (neobsahují žádný přidaný cukr!).
Vícezrnná a ovesná jsou čistě rostlinné. Vícezrnná je rovněž i bezlepková. Osobně mi obě kaše moc chutnaly, o trošku více ovesná, ale já jsem prostě na tu klasiku :-). Balení je 65 g a pokud milujete vydatné snídaně jako já, tak budete muset přidat ovoce a oříšky, jinak vás kaše nezasytí (běžně si dělám i ze 100 g vloček :-D). Tato porce mi stačí, pokud si ji dám na svačinu.


Moje oblíbená pochoutka, kterou kupuji v Lídlu (kde má jiné balení Goody) jsou srdíčka bez palmového oleje. I když nejsem zastáncem sušenek s cukrem, tak občas neodolám a koupím si je (nebo mi doveze manžel). Existují ve třech příchutích - čokoládové, čokoládovo-kokosové a papájové. Osobně mám nejraději papájové.

Z balíčku od Semixu mne překvapila směs na bezlepkový chléb, která je veganská a složení je překvapivě docela dobré (pokud občas kupujete bezlepkový chléb, jistě víte, že v nich bývá snad vše). I přítomné mono a diglyceridy mastných kyselin jsou rostlinného původu. Chuťově je chléb dobrý a příprava jednoduchá. Doporučuji jich mít pár v zásobě. Určitě je to lepší volba, než kupované, balené bezlepkové chleby. Zatím jsem osobně narazila na jediný bezlepkový chléb, který by měl čisté složení a to čerstvý od Staňky Elšíkové.

Z dalších produktů od SEMIX bych ráda vyzdvihla výborný mák, který si kupuji od nich pravidelně. Ještě se mi nestalo, že by byl žluklý či nedobrý. A to vždy od nich kupuji mletý. Na pečení, mléka, na kaše apod. ideální. Takže pokud nemáte mlýnek, nebo se vám nechce kvůli 2 lžícím máku zapínat mixér, tak doporučuji tento.

Z dalších veganských kaší je výtečná malinová, která je akorát sladká a je opět bez lepku. Občas si s ní zahřeším. Za zmínku stojí ještě Delikates mussli s červeným ovocem, které je rovněž bezlepkové. Ráda si s ním ochucuji ovesnou kaši nebo troškou posypu ovoce ke snídani.
Celkově nabídka různých lupínků a vloček je velmi rozsáhlá a mezi ochutnanými vzorky zatím nebylo nic, co by mi nechutnalo. Nejvíce mě překvapily pohankové vločky. Naopak neoslovily mne pšeničné vločky. Upozorňuji, že pšeničné čokoládové nejsou veganské, jak bylo uvedeno u Camie na videu, obsahují mléčný tuk. Vše co vidíte na úvodní fotce je veganské. Zbytek nabídky je (pokud jsem dobře prošla složení) neveganský, ale pokud byste objevili něco dalšího veganského, budu ráda, když to napíšete do komentáře a já to opravím či připíšu.

Posledním produktem, který mě zaujal je směs lněného semínka a chia semínek. Dávám si to do kaše, ale... Mám s tím jeden velký problém a to, že se jedná o již namletá semínka. Len je nejnáchylnější semínko na žluknutí a po namletí oxiduje tak rychle, že nemá smysl jej uchovávat namletý. Proto si jej melu vždy čerstvý. Myšlenka je skvělá - kombinace chia, lněného semínka (a dýňového semínka a kešu :-) ) dodá spousty omega 3 mastných kyselin (a je to moc velká dobrota), nemusíte nic mixovat, hned sypete atd. Bohužel výživová hodnota je dost nízká (alespoň co se lněných semínek týká) a já osobně doporučuji v takovémto případě semínka spotřebovat opravdu rychle a uchovávat v lednici.

Firma SEMIX nabízí velké množství produktů pro bezlepkáře, proto, pokud jste na bezlepkové dietě, tak se mrkněte na jejich stránky. Zajisté vás produkty či jejich balíčky zaujmou.
Rovněž se mi líbí rozdělení produktů v eshopů písmeny A, B, C, D podle toho, jak moc zdravé jsou. A jsou nejzdravější - bez přidaného tuku a cukru a D jsou nejméně zdravé, oslazené i s tukem. Můžete se tak snadněji orientovat v nabídce.

V závěru bych ještě jednou chtěla zdůraznit a ocenit snahu v boji proti palmovému oleji. Jsem ráda, že firma nenahrazuje palmový olej automaticky jen kokosovým olejem, ale sahá i po lokálních zdrojích a to řepkovém oleji.
Palmovým olejem to ale nekončí, firma podporuje i další ekologické projekty (například Raduňský mokřad či Kozmické ptačí louky). Více informací získáte na stránkách v části Ekoaktivity.

A pokud jste dočetli až sem, tak mám pro vás soutěž. Zkuste svoje štěstí a vyhrajte balíček veganských dobrot od firmy SEMIX v hodnotě 300 Kč. A jak se zapojit? Stačí, když správně odpovíte na otázku a připojíte svou emailovou adresu. 
A jaká je soutěžní otázka?
Z jakých čtyř druhů vloček je tvořena novinka vícezrnná kaše -80%? Odpověď můžete najít ZDE. Komentáře zveřejním až s koncem soutěže, aby to měli všichni stejně těžké :-).
Konec soutěže bude 24. července, vítěze vylosuje Stellinka následující den. :-)


Komentáře

  1. Jáhlové, rýžové, kukuřičné a pohankové :)

    OdpovědětVymazat
  2. Leni, ráda si zasoutěžím :-). Zdravíme Stellču!
    Odpověď je: jáhlové, rýžové, kukuřičné, pohankové.

    Mona.Gabrielova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkná recenze, kaše semix mám moc ráda, v této kaši jsou jáhlové, rýžové, kukuřičné a pohankové vločky :-)
    petrkovaz@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  4. kukuřičné, ovesné, jáhlové a rýžové vločky :-) mariedus@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. jáhlové, rýžové, kukuřičné, pohankové
    ripovat@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  6. Jsou to vločky jáhlové, rýžové, kukuřičné a pohankové :) bjetka.kotrbova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Leni, já znám od Semixu hklavně musli srdíčka, která si kupuji, ostatní u nás v obchodech moc k dostání bohužel není, takže je tahle soutěž skvělou malou nadějí ochutnat i jejich ostatní novinky, tuplem veganské:-)
    Odpověď zní vločky jáhlové 24 %, rýžové 15 %, kukuřičné 9 % a pak pohankové 8 % :)
    Krásný den holky:)
    Lucka
    lucie.syslova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Krásná recenze a báječná soutěž, do ktré se moc ráda zapojím :-) Správná odpověď je jáhlové, rýžové, kukuřičné a pohankové vločky :-) l.jerlingova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Super soutěž, tak zkusím štěstí a zapojím se :-)
    Vícezrnná kaše se skládá ze směsi vloček - jáhlové 24 %, rýžové 15 %, kukuřičné 9 %, pohankové 8 %.
    acigi@seznam.cz

    Hezký den :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Směs je složena z vloček jáhlových 24 %, rýžových 15 %, kukuřičných 9 %, pohankových 8 %

    OdpovědětVymazat
  11. jáhlové 24%,rýžové 15%,kukuřičné 9%,pohankové 8%
    vojtova.vera@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  12. Kaša je tvorená s jáhlových, rýžových, kukuričných a pohankových vločiek. A vyzerá naozaj veľmi dobre, hneď by som si ju dala :D
    lenus.ka133@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  13. Já jsem si Semix výrobky poslední dobou docela oblíbila, hlavně kaše (všechny :D ). Dávám si je hlavně v práci kde nemám možnost si udělat svoji kaši. Myslím, že složení mají většinou dobré, hlavně ta nová vícezrnná a ovesná -80%.
    Jinak odpověď na otázku je jáhlové, rýžové, kukuřičné a pohankové vločky :)
    janeckova.mart@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj, jsou to vločky pohankové, rýžové, kukuřičné a jáhlové :-) Osobně mi od Semix chutnají jejich srdíčka čokoládová a chtěla bych vyzkoušet i kokosová nebo třeba malinovou kaši :-) jinak moc fandím, více firem s takovým přístupem! :-) petabr2@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Odpověď: jáhlové 24 %, rýžové 15 %, kukuřičné 9 %, pohankové 8 %.
    lennnab@centrum.cz

    Díky za tip na firmu SEMIX, jako začínající bezlepkář je jdu hned okouknout!

    OdpovědětVymazat
  16. Jáhlové,rýžové,kukuřičné,pohankové
    vojtova.vera@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  17. Jáhlové, rýžové, kukuřičné a pohankové vločky.
    Zdravím.
    malkmon@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Vícezrnná kaše obsahuje jáhlové, rýžové, kukuřičné a pohankové vločky.
    Pytlíčkované kaše jsou výborné při cestování.

    OdpovědětVymazat
  19. Díky za novou soutěž.
    Kaše se skládá z jáhlových, rýžových, kukuřičných a pohankových vloček.
    Hezký den přeji.
    Eva H.
    rasa8742@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  20. jáhlové, rýžové, kukuřičné, pohankové :-) pavel.grauer@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Tato vícezrnná kaše je tvořena z jáhlových, rýžových, kukuřičných a pohankových vloček. kamcaseh@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Hezký den, odpovídám na otázku. Vícezrnná kaše - 80 % obsahuje: jáhlové, rýžové, kukuřičné a pohankové vločky. E-mail: p.blanca@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  23. jáhlové 24 %, rýžové 15 %, kukuřičné 9 %, pohankové 8 %

    OdpovědětVymazat
  24. Kaši tvoří vločky jáhlové, rýžové, kukuřičné a pohankové.

    aneta.chrastova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  25. jáhlové 24 %, rýžové 15 %, kukuřičné 9 %, pohankové 8 % - moje adresa sipeji@seznam.cz Petra Šmídková, Palackého 1175, Stříbro, 349 01.

    OdpovědětVymazat
  26. Vločky jáhlové, rýžové, kukuřičné a pohankové.

    OdpovědětVymazat
  27. jáhlové 24 %, rýžové 15 %, kukuřičné 9 %, pohankové 8 %, meduska2005@azet.sk

    OdpovědětVymazat
  28. V bezcukrové vícezrnné jsou vločky jáhlové, rýžové, kukuřičné a pohankové :)
    aklunajka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  29. Vícezrnná kaše obsahuje vločky jáhlové, rýžové, kukuřičné a pohankové :-) erika.reznickova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  30. jáhlové 24%, rýžové 15%, kukuřičné 9%, pohankové 8%
    zdencza84@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  31. Vícezrnnou kaši -80% tvoří 4 druhy vloček - jáhlové, rýžové, kukuřičné a pohankové.
    sklarova.jana@email.cz

    OdpovědětVymazat
  32. Je tvořena z jáhlových (24 %), rýžových (15 %), kukuřičných (9 %) a pohankových (8 %) vloček.

    barbora.3@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  33. jáhlové 24 %, rýžové 15 %, kukuřičné 9 %, pohankové 8 % /// martasormova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  34. Složení: Směs vloček 56 % (jáhlové 24 %, rýžové 15 %, kukuřičné 9 %, pohankové 8 %),73jana@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  35. Vločky jáhlové, rýžové, kukuřičné a pohankové :-) email:Ptackovaklara@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj, ráda bych se zapojila do tvé soutěže. Odpověď na soutěžní otázku: Tato kaše je tvořena z jáhlových(24%), rýžových(15%), kukuřičných(9%) a pohankových vloček(8%). Přeju hodně úspěchů tvému blogu :)
    t.kubelkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  37. Nová kaše vícezrnná -80% je tovřena z vloček - jáhlové 24 %, rýžové 15 %, kukuřičné 9 %, pohankové 8 %. Monika Šotková, email nutr.sotkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  38. Vícerná kaše se skládá z vloček jáhel,pohanky,rýže a kukuřice. polakev@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  39. Kaše je moc dobrá a je tvořena z jáhlových vloček 24 %, rýžových 15 %, kukuřičných 9 % a pohankových 8 % :)
    Pajda555@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  40. Jáhlové, rýžové,pohankové,kukuřičné.
    lenca.bednarova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  41. jééé pro mě jako pro veetariánku přínosná recenze, dost fňukám, že borůvková chia kaše není vegan, ale jinak je semix topka

    odpověď na otázku je rýžové, jáhlové, kukuřičné a pohankové vločky
    můj mail verny.klimek@yahoo.com

    se srdečným pozdravem Veronika Klímková

    OdpovědětVymazat
  42. Nová kaše se skládá z vloček jáhlových, rýžových, kukuřičných a pohankových :) Hezký den! :)

    navratilova-barbora@email.cz

    OdpovědětVymazat
  43. jáhlové 24 %, rýžové 15 %, kukuřičné 9 %, pohankové 8 %
    == evaweb@volny.cz

    OdpovědětVymazat
  44. Vícezrnná kaše je tvořena z vloček jáhlových, rýžových, kukuřičných a pohankových.
    Má emailová adresa je: lllucifer@seznam.cz

    Mám hrozně ráda Vaše stránky a hodně z nich čerpám :-) Úplně největší úspěch má cuketový čokoládový dort. Přeji hodně vitality do dalšího psaní.

    S pozdravem

    Lucie Drobná

    OdpovědětVymazat
  45. odpověď na soutěžní otázku: jáhlové 24 %, rýžové 15 %, kukuřičné 9 %, pohankové 8 %
    hcagaskova@seznam.cz

    Ráda čtu takové články o objevování nových "zdravých" dobrot, snažím se zhubnout, ale nemám tolik fantazie, co zdravého se dá mlsat - vyrážím do Lídlu ochutnat ty sušenky :-)

    OdpovědětVymazat
  46. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  47. jáhlové 24 %, rýžové 15 %, kukuřičné 9 %, pohankové 8 % /// Eva, megabox@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  48. jáhlové 24 %, rýžové 15 %, kukuřičné 9 %, pohankové 8 % ===marta, masorm@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  49. Jáhlové, rýžové, kukuřičné a pohankové :-)
    monika.riesova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  50. vločky z jáhel,rýže,kukuřice a pohanka
    jenny2005@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  51. Kaše obsahuje jáhlové, rýžové, kukuřičné a pohankové vločky.
    Edita Cimbálová edita.cimbalova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  52. Vícezrnná kaše -80% se skládá z jáhlových, pohankových, kukuřičných a rýžových vloček ;-)Jejich srdíčka zbožňuju a tuto kaši taky! JelizaRose@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  53. Z jáhlových, rýžových, kukuřičných a pohankových. :)
    klara.odehnalova1@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  54. jáhlové 24 %, rýžové 15 %, kukuřičné 9 %, pohankové 8 % === Eva, evahrach@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  55. jáhlové 24 %, rýžové 15 %, kukuřičné 9 %, pohankové 8 % /// Květa,, kvetaweb@volny.cz

    OdpovědětVymazat
  56. složení vloček = jáhlové 24 %, rýžové 15 %, kukuřičné 9 %, pohankové 8 % .... Mirka // mirkafb@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  57. vločky = jáhlové 24 %, rýžové 15 %, kukuřičné 9 %, pohankové 8 % === Alena Vlnasová, alenavlnasova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  58. vločky - jáhlové 24 %, rýžové 15 %, kukuřičné 9 %, pohankové 8 % /// Evča, emor@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  59. kdopak vyhrál? Janča

    OdpovědětVymazat
  60. Vítězný komentář je ten s číslem 8 a vítězkou se tedy stává Lenka Jerlingová! Gratuluji!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky