Tapiokový dezert s ovocem
Netradiční tapioka v chutném a svěžím zdravém dezertu
Vhodné pro:Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje
Bez lepku
Bez mléka
Bez vajec
Bez pšenice
Bez sóji
Bez cukru
Letní osvěžení s tapiokou
Asi nejvíce osvěžující letní dezert, jaký jsem kdy jedla. Vzhledem ke složení je vhodný pro nejmenší. Skvělá alternativa k pudingu. Slazený je pouze mangovým pyré, které krásně ladí s kokosem. Výsledek mi trošku připomíná tradiční thajský dezert z rýže, manga a kokosového mléka Mango Sticky Rice.
Se sladkými jahodami je to prostě top strop dezert. :-) Vyzkoušejte. Mňam.
Suroviny
200 g tapioky1 plechovku kokosového mléka (doporučuji z Lídlu)
1 hrnek vody
mangové pyré z DM
špetka soli
1 vanilkový lusk
Postup
Večer zalijte tapioku vodou a nechte přes noc nabobtnat. Ráno přilijte kokosové mléko, přidejte špetku soli, dřeň z vanilkového lusku a vařte tak dlouho, dokud tapiokové kuličky nezvětší svůj objem a nezprůhlední. Poté přimíchejte pyré dle chuti.Nalijte do misek a nechejte vychladnout. Doporučuji před konzumací vychladit a podávat s ovocem a pokapané sirupem.
Letní verze
Výborná je kombinace jahod, broskví nebo osvěžujících malin s datlovým sirupem.
Zimní verze
V zimě se dá dezert servírovat teplý s oříšky a javorovým sirupem. Ovoce můžete použít sezónní. Doma nám chutnala verze s mandarinkou, ananasem, ale i banánem, hruškou. Skvěle se doplňuje i s českými vánočními chutěmi jako je skořice, perníkové koření. Nápadům se meze nekladou.
Dobrou chuť
Vaše Lenča
P.S. Už máte můj nový vánoční e-book Veganské Vánoce od A do Z, který vás provede celým vánočním časem od první adventní neděle až po novoroční oběd? Ne? Tak mrkněte SEM a dozvíte se, jak jej získat i náhled dovnitř. :-)
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den