Podzimní jablečné lívance
Podzimní lívance s jablky
Vhodné pro:Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
ABKM
Bez vajec
Bez mléka
Bez palmového oleje
Skořice a jablka nepatří jen do štrúdlu...
Máte rádi vůni skořice? A je to podle vás koření jen vánoční nebo patří i k podzimu? Pokud hlasujete i pro podzim, vyzkoušejte, třeba k nedělní snídani, tyto lahodné, nadýchané a vláčné lívance.
Mamka nám jako malým lívance servírovala se zakysanou smetanou a skořicovým cukrem. Milovala jsem je. Tyto jsou s ořechovým nugátovým máslem a jsou fenomenální. Jak na ně?
300 g hladké špaldové mouky
600 ml rostlinného mléka
2 nahrubo nastrouhaná jablka
1/2 prášku do pečiva
1 lžička skořice
1 lžíce třtinového cukru
3 lžíce rostlinného oleje (doporučuji kokosový)
kapka rumu
1 lžíce vanilkové Hrašky
na ozdobení: kokosová zakysanka z Lídlu, arónie, nugátové máslo
Postup
Mouku, mléko, prášek do pečiva, skořici, cukr, olej, rum a Hrašku důkladně promixujte v mixéru.
Do směsi pak vmíchejte nahrubo nastrouhaná jablka.
Smažte v olejem vymazaném lívanečníku dozlatova.
Po usmažení zdobte dle libosti. Výborný je např. horký jablečný kompot a datlový sirup. My si dnes dali kombinaci ořechového másla, kokosové zakysanky z Lídlu a čerstvé aronie, která je teď lahodně sladká.
Dobrou chuť
Vaše Lenča
P.S. Už máte můj nový vánoční e-book Veganské Vánoce od A do Z, který vás provede celým vánočním časem od první adventní neděle až po novoroční oběd? Ne? Tak mrkněte SEM a dozvíte se, jak jej získat i náhled dovnitř. :-)
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den