Sušenky z červené čočky
Čočkové sušenky plné bílkovin
Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez vajec
Bez mléka
ABKM
Bez lepku
Bez palmového oleje
Zdravá svačinka pro nejedlíky
Tak tyto sušenky mě nadchly. Nečekala jsem, že čočka na sladko může být tak dobrá. A chutnají i mým dětem. A to jsou ti nejtvrdší kritici.
Skvělý způsob, jak do dětí nenásilně dostat nějaké bílkoviny navíc, že?
Suroviny
(20 sušenek)
300 g mouky z červené čočky (Probio)
120 g třtinového cukru
120 g kokosového oleje
1 lžíce vanilkové Hrašky
špetka soli
rostlinné mléko (tolik, aby se těsto nedrolilo)
50 g nasekané hořké čokolády
50 g nasekaných pekanových olejů
špetka soli
Postup
Z mouky, cukru, oleje, Hrašky, soli a rostlinného mléka vypracujte hladké těsto. Nesmí se drolit.
Na závěr vmíchejte ořechy a čokoládu.
Z těsta tvořte malé kuličky, které dejte na pečícím papírem vyložený plech.
Pečte v předehřáté troubě při 170 °C zhruba 10 - 12 minut.
Sušenky nepřepečte, jinak budou tvrdé.
Po upečení nechejte zcela vychladnout. Po vychladnutí se nebudou drolit.
Dobrou chuť!
Vaše Lenča
P.S. Už máte můj nový vánoční e-book Veganské Vánoce od A do Z, který vás provede celým vánočním časem od první adventní neděle až po novoroční oběd? Ne? Tak mrkněte SEM a dozvíte se, jak jej získat i náhled dovnitř. :-)
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den