Zeleninový koláč s chřestem

Zeleninový koláč na tisíc způsobů

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez mléka
Bez vajec
Bez palmového oleje


Slaný koláč, který se vždy povede

Tenhle recept je tak primitivní, přitom strašně dobrý. Základ na těsto můžete používat s jakoukoliv sezónní zeleninou. Na jaře začněte chřestem, jarní mrkvičkou, hráškem či pórkem, v létě můžete zkusit cuketu a rajčata a na podzim a v zimě můžete experimentovat s dýní, květákem, brokolicí, bramborem či zelím. 


Suroviny

Koláč

250 g hladké špaldové mouky
1 dcl oleje
1 dcl vody
1/2 prášku do pečiva
1 lžička sušených bylinek
1 lžička soli

Bešamel

500 ml rostlinného mléka nebo vody
2 lžíce oleje
120 g Hrašky na zahušťování
1/2 lžičky soli
Špetka muškátového oříšku
1/2 lžičky mahá koření

Zelenina

chřest a brokolice

Na posypání

vegan sýr Violife

Postup

Ze surovin na těsto vypracujte nelepivé těsto a nechejte 30 minut odpočívat.
Mezitím si připravte bešamel z Hrašky
Na oleji orestujte MAHA koreni, rozmichejte Hrašku, osolte, zalijte rostlinným mlékem a za stálého míchání vařte asi 20 minut. Výsledkem bude hladký, hustý bešamel krémové chuti. Na závěr přidejte muškátový oříšek.
Těsto prsty rozprostřete do koláčové formy vyložené pečícím papírem.
Na těsto rozetřete bešamel, posypte zeleninou a strouhaným sýrem.
Pečte v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 30 - 40 minut.
Po upečení nechejte alespoň. 20 minut stát a až poté krájejte.
Servírujte se zeleninovým salátem.
Dobrou chuť.

#vegan #veganfood #whatveganseat #crueltyfree #eggsfree #palmoilfree #milkfree #nomilk #noeggs #healthyfood #zdravyrecept #zdravavecere #vegandinner #zdravejist #followme

Komentáře

Oblíbené příspěvky