Zeleninový koláč s chřestem
Zeleninový koláč na tisíc způsobů
Vhodné pro:Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez mléka
Bez vajec
Bez palmového oleje
Slaný koláč, který se vždy povede
Tenhle recept je tak primitivní, přitom strašně dobrý. Základ na těsto můžete používat s jakoukoliv sezónní zeleninou. Na jaře začněte chřestem, jarní mrkvičkou, hráškem či pórkem, v létě můžete zkusit cuketu a rajčata a na podzim a v zimě můžete experimentovat s dýní, květákem, brokolicí, bramborem či zelím.
1 dcl oleje
1 dcl vody
1/2 prášku do pečiva
1 lžička sušených bylinek
1 lžička soli
2 lžíce oleje
120 g Hrašky na zahušťování
1/2 lžičky soli
Špetka muškátového oříšku
1/2 lžičky mahá koření
Suroviny
Koláč
250 g hladké špaldové mouky1 dcl oleje
1 dcl vody
1/2 prášku do pečiva
1 lžička sušených bylinek
1 lžička soli
Bešamel
500 ml rostlinného mléka nebo vody2 lžíce oleje
120 g Hrašky na zahušťování
1/2 lžičky soli
Špetka muškátového oříšku
1/2 lžičky mahá koření
Zelenina
chřest a brokolice
Na posypání
vegan sýr Violife
Mezitím si připravte bešamel z Hrašky.
Postup
Ze surovin na těsto vypracujte nelepivé těsto a nechejte 30 minut odpočívat.Mezitím si připravte bešamel z Hrašky.
Na oleji orestujte MAHA koreni, rozmichejte Hrašku, osolte, zalijte rostlinným mlékem a za stálého míchání vařte asi 20 minut. Výsledkem bude hladký, hustý bešamel krémové chuti. Na závěr přidejte muškátový oříšek.
Těsto prsty rozprostřete do koláčové formy vyložené pečícím papírem.
Na těsto rozetřete bešamel, posypte zeleninou a strouhaným sýrem.
Pečte v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 30 - 40 minut.
Po upečení nechejte alespoň. 20 minut stát a až poté krájejte.
Servírujte se zeleninovým salátem.
Dobrou chuť.
#vegan #veganfood #whatveganseat #crueltyfree #eggsfree #palmoilfree #milkfree #nomilk #noeggs #healthyfood #zdravyrecept #zdravavecere #vegandinner #zdravejist #followme
Těsto prsty rozprostřete do koláčové formy vyložené pečícím papírem.
Na těsto rozetřete bešamel, posypte zeleninou a strouhaným sýrem.
Pečte v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 30 - 40 minut.
Po upečení nechejte alespoň. 20 minut stát a až poté krájejte.
Servírujte se zeleninovým salátem.
Dobrou chuť.
#vegan #veganfood #whatveganseat #crueltyfree #eggsfree #palmoilfree #milkfree #nomilk #noeggs #healthyfood #zdravyrecept #zdravavecere #vegandinner #zdravejist #followme
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den