Letní bublanina
Ovocná letní bublanina
Vhodné pro:Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez vajec
Bez mléka
Bez palmového oleje
Bublanina, královna letního pečení
Celý rok mám rebarboru za kyselé ovoce, které mě moc neláká. Pak na zahradě začne dozrávat a tak zas peču rebarborový koláč. No a po ochutnání si rozpomenu, že rebarbora je v koláči vlastně boží a tak peču neustále dokola tenhle boží koláč, dokud je k dispozici rebarbora. Pokud máte i vy k dispozici toto prazvláštní ovoce, určitě vyzkoušejte... Těsto se dá používat s jakýmkoliv sezónním ovocem :-)
Suroviny
(20 x 40 cm)
2 hrnky celozrnné mouky (dala jsem špaldovou)
1/2 hrnku cukru
3 lžíce vanilkové Hrašky od @hraskamix
1/2 hrnku oleje
3/4 hrnku rostlinného mléka
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek
Alespoň 300 g rebarbory
Drobenka z 2 lžic hrubé mouky, 2 lžic ovesných vloček, 3 lžíce třtinového cukru a 3 lžic oleje
Pečte v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 35 minut.
Dobrou chuť.
#vegan #veganfood #rebarbora #rebarborovykolac #crueltyfree #veganmoucnik #vegankolac #bezpalmace #bezvajec #bezmleka #mistovejcehraska
#dnespecu #zdravejist #followme
2 hrnky celozrnné mouky (dala jsem špaldovou)
1/2 hrnku cukru
3 lžíce vanilkové Hrašky od @hraskamix
1/2 hrnku oleje
3/4 hrnku rostlinného mléka
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek
Alespoň 300 g rebarbory
Drobenka z 2 lžic hrubé mouky, 2 lžic ovesných vloček, 3 lžíce třtinového cukru a 3 lžic oleje
Postup
Že všech surovin s výjimkou rebarbory umíchejte hladké těsto. Na závěr promíchejte s očištěnou a na kousky nakrájenou rebarborou. Nalijte do vymazaného a vysypaného pekáče a vršek posypte drobenkou.Pečte v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 35 minut.
Dobrou chuť.
#vegan #veganfood #rebarbora #rebarborovykolac #crueltyfree #veganmoucnik #vegankolac #bezpalmace #bezvajec #bezmleka #mistovejcehraska
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den