Letní bublanina

Ovocná letní bublanina

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez vajec
Bez mléka
Bez palmového oleje

Bublanina, královna letního pečení

Celý rok mám rebarboru za kyselé ovoce, které mě moc neláká. Pak na zahradě začne dozrávat a tak zas peču rebarborový koláč. No a po ochutnání si rozpomenu, že rebarbora je v koláči vlastně boží a tak peču neustále dokola tenhle boží koláč, dokud je k dispozici rebarbora. Pokud máte i vy k dispozici toto prazvláštní ovoce, určitě vyzkoušejte... Těsto se dá používat s jakýmkoliv sezónním ovocem :-)

Suroviny 


(20 x 40 cm)
2 hrnky celozrnné mouky (dala jsem špaldovou)
1/2 hrnku cukru
3 lžíce vanilkové Hrašky od @hraskamix
1/2 hrnku oleje
3/4 hrnku rostlinného mléka
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek

Alespoň 300 g rebarbory

Drobenka z 2 lžic hrubé mouky, 2 lžic ovesných vloček, 3 lžíce třtinového cukru a 3 lžic oleje

Postup

Že všech surovin s výjimkou rebarbory umíchejte hladké těsto. Na závěr promíchejte s očištěnou a na kousky nakrájenou rebarborou. Nalijte do vymazaného a vysypaného pekáče a vršek posypte drobenkou.
Pečte v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 35 minut.
Dobrou chuť.

#vegan #veganfood #rebarbora
#rebarborovykolac #crueltyfree #veganmoucnik #vegankolac #bezpalmace #bezvajec #bezmleka #mistovejcehraska

#dnespecu #zdravejist #followme




Komentáře

Oblíbené příspěvky