pondělí 4. června 2012

Jahodový koktejl

Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy

Dnes jsem si dělala zdravou verzi jahodového koktejlu, tak se s vámi o ní musím podělit. Nejde o nic světaborného, ale je to vynikající a velmi osvěžující.
 Zdroj: zirafka.blogspot.com

Na zdravější verzi klasického jahodového koktejlu si připravte:
100g jahod
500ml sojového mléka
1 lžíci agáve sirupu
1 vanilkový lusk

Do vysoké nádoby na šlehání nasypte omyté jahody, zalijte sojovým mlékem, přidejte sirup a vyškrabanou dřeň z vanilkového lusku a vše ponorným mixérem pomixujte. Poté nalijte do vysoké sklenice a užívejte si naplno sezóny jahod.

4 komentáře:

  1. Lenka, mňam!!! Hneď teraz si idem vymixovať (všetky suroviny mám) a ešte si pridám aj mätu s medovkou. :)

    OdpovědětVymazat
  2. tak pak napište jak zachutnalo... mě tato verze chutnala víc než klasická mléčná ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Chutilo, mňam. Do malej fľašky som odložila do chladničky dcére do školy a veľmi si pochvaľovala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsem moc ráda... já hned jak budu mít jahůdky, tak připravím znovu ;-) ať žije léto a zralé ovoce ze zahrádky ;-)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den