úterý 23. října 2012

Pečená dýně

Výborný a rychlý tip na delikátní lehký oběd či večeři.

Potřebujete jen:

1 Hokkaido dýni nakrájenou na opravdu tenké plátky
sůl
olivový olej
sušenou zeleninu (vegeta bez soli a glutamátu)

Hokkaido omyjte, vydlabte a nakrájejte na tenké plátky. Na plech vyložený pečícím papírem poklaďte plátky dýně, osolte, pokapte olejem a posypte sušenou zeleninou. Dejte do předehřáté trouby a pečte asi 15minut při 150°C. Během pečení dýni otočte. Před dopečením můžete posypat oreganem a ještě na chvíli strčit do trouby ;-).

Je to výborné samotné, nebo např. s pečenými bramborami. ALE! Toto jídlo je nejlepší teplé! Proto hned konzumujte!

Dobrou chuť!

2 komentáře:

  1. U nás nikde tu dýni neprodávají, dokonce ani v Albertu ne...:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a nějaký farmář nebo trhy u vás v okolí nejsou?

      Vymazat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den