čtvrtek 30. května 2013

Tak trochu asijský kuskus

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan

Tento recept vznikl omylem. Ale o to větším překvapením pro mě bylo, když výsledná chuť byla výtečná.
 Na kuskus budete potřebovat (2 porce):
1/2 bal. uzeného tofu
1 lžička sezamového oleje
1 lžička sojové omáčky
půl lžičky nastrouhaného zázvoru
2 lžíce nasekaných bambusových výhonků
malou hrst sušených čínských hub (např. Jidášovo ucho)
sterilovanou kapii
jarní cibulku
2 lžíce sladkého chilli
100g ječného kuskusu (v syrovém stavu)

Houby zalijte studenou vodou a nechte asi hodinu nabobtnávat. Poté nakrájejt. Uzené tofu nakrájejte na kostičky a spolu s houbami a výhonky je promíchejte se sezamovým olejem, nastrouhaným zázvorem a sojovou omáčkou. Takto připravenou směs nechte chvíli odležet.
V mezičase si "uvařte" kuskus (porci kuskusu dejte do mísy, zalijte vřelou vodou v poměru 1 díl kuskusu : 1,5 dílu vody a přiklopte talířem a nechte 5 minut stát).
Na pánvi osmahněte naloženou směs, poté přihoďte kapii, sladké chilli, jarní cibulku a kuskus. Promíchejte a podávejte.

Dobrou chuť!

3 komentáře:

  1. vypadá to parádně! miluju houby :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypad to moc hezky :-) Houby nemusím, ale miluju houbovou chuť :-D

    OdpovědětVymazat
  3. taky ted budu na blog pridavat kuskus (mimo jine :D). ten tvuj vypada krasne, co z toho byl omyl? :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den