pondělí 9. prosince 2013

Vánoce - Kakaové tlapky

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy

Tento víkend jsem zkoušela péci veganské cukroví. Přišla jsem na několik důležitých informací. Mandlový olej se nehodí jako náhrada tuku :-), oříškové rohlíčky rovněž nejdou tvořit v případě použití sezamového oleje. Naopak sezamový olej je výbornou alternativou tuku v perníčcích a rovněž se dají péci jen se rozmixovaným namočeným lněným semínkem namísto vejce a spolu s javorovým sirupem. V kokosovém cukroví se dá tuk nahradit BIO kokosem, který namočíte a necháte nabobtnat a poté rozmixujete, jen těsto je pak takové žvýkačkové, takže se s ním špatně pracuje, ale na chuti to neubere.

Největší nadšení jsem prodělala při záměně tuku kakaovým máslem. O recept na veganské kakaové tlapky se s vámi nyní podělím. Fotku přidám později, až budu mít tlapky krásně nafocené.

Kakaové tlapky
Suroviny:

200g špaldové hladké mouky
125g třtinového cukru
125g kakaového másla
65g ořechů
25g kakaa
1,5 lžičky skořice
1/4 lžičky mletého hřebíčku
1 lžíce rostlinného mléka (možná více, dle potřeby)

Kakaové máslo doporučuji umixovat, doporučuji toto máslo. Poté ze všech surovin zpracujte nelepivé, pružné těsto. Nechte chvíli rozležet, poté plňte do formiček tlapek a pečte. Po upečení formičky vyklepněte a případně obalujte v kakau smíchaném s moučkovým cukrem (není potřeba, i tak je cukroví výborné).

Nechte uležet :-)

Hezký adventní večer

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den