pondělí 3. března 2014

Rizoto

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bezlepkové
Makrobiotické
Diabetik

Dnes jeden snadný, avšak velice výživný a zdravý recept. Moje asi nejoblíbenější jídlo, které si často připravuji do práce.


Suroviny:
1 hrnek rýže
1 hrnek jáhel
4 hrnky vody

5 žampionů
1 uzené tofu
sezamový olej
kmín
1/2 lžičky oblíbeného koření

1 mrkev
1 petržel
1 lžíce Dulse vloček
1/2 hrnku vody
1 lžička sezamového oleje

sůl dle chuti
1 lžíce lněných semínek

Bude to trošku časově náročnější. Nejrychleji rizoto připravíte tak, že v hrnci s dvojitým dnem uvaříte předem propláchnutou rýži s propláchnutými jáhlemi a vodou.
V pánvi na oleji osmahněte žampiony, tofu posypané kmínem a kořením.
V třetím hrnci si dejte uvařit mrkev, petržel a vločky, které lehce podlijete vodou.

Jakmile je vše uvařené, stačí v pánvi smíchat, dochutit solí, přidat lněné semínko a pak již můžete směle konzumovat :-)

Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den