úterý 12. srpna 2014

Kuskusovník

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian 
Intolerance laktózy
Bez cukru

Mák opravdu miluju a proto jej zkouším ve všech různých verzích. Naposledy jsem přikládala recept na makovec z jáhlí, nyní jsem vyzkoušela kuskusovník. Obojí chutná dobře. U tohoto oceňuji to, že po stuhnutí opravdu dobře drží a krásně se krájí. Ale popravdě poslední dobou si víc a víc ujíždím na čistých a nevařených formách a tudíž momentálně mou "nejoblíbenější makovou buchtou" je čerstvý mletý mák na ranní kaši :-).
A jak to máte s mákem vy? Chutná? Máte nějaký NEJ recept? Podělte se... :-)

Inspirováno kuchařkou: Makrobiotické dobroty babičky Dáši a Světlany



Suroviny:
1 hrnek kuskusu
3 hrnky vody
1 hrnek mletého máku
2/3 hrnku rýžového sirupu
1/2 hrnku rýžového oleje
špetka soli
3 lžíce chia semínek

Kuskus dejte do mísy a zalijte horkou vodou. Přikryjte pokličkou a nechejte 5 minut odpočívat. Poté do kuskusu přimíchejte mák, sirup, olej, sůl a chia semínka. Dejte do pečícím papírem vyložené formy a pečte při 180°C zhruba 35 minut.

Hotový dort "pocukrujte" kukuřičným nápojem v prášku.

Dobrou chuť

1 komentář:

  1. Děkuji za recept, mák doma milujeme a kuskusovník je skvělý.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den