Prošlo mi rukama hoooodně kuchařek, recenzí knih jsem napsala už alespoň stovku, ale tohle jsem ještě neviděla. Miluju Jamieho Olivera (jakože fakt bych si ho z fleku nastěhovala dom
"Milí čtenáři, já Thug Kitchen miluju. Ti sráči si neberou servítky, až je to k popukání. A vážně se mi moc líbí, jak jsou zapálení, jak jdou roovnou k věci a jak umí ze základních surovin uvařit dobré a zdravé jídlo. jejich vzkaz čtenářům je prostý: Přestaňte spoléhat na mikrovlnku, přestaňte spoléhat na průmyslově zpracované sračky. Ať jste kdokoli a žijete kdekoli, vypravte se na trh či do lokálních obchodů a s takovým rozpočtem, jaký máte k dispozici, nakupte pár čerstvých ingrediencí a pusťte se do vaření. Takže, Thug Kitchen, přeju vám hodně štěstí a dělejte dál to, co děláte."
A tady by mohla i moje recenze skončit. Jamie shrnul v pár větách jedinečnost této kuchařky. Mě naprosto odrovnal styl, jakým Thug Kitchen píší a vaří. První co mě při listování napadlo, bylo to, že tohle je přesně ta kuchařka pro potetované veganské extrémisty! Jo a nejen pro ně. Pokud máte rádi zábavu, a vaření by měla být zábava, tak nebudete litovat.
Stalo se vám už někdy, že jste dostali kuchařku, která byla tak vtipná a sprostá (nemám ráda vulgarismus a už vůbec ne zbytečný, ale tady to prostě sedí),že jste se nemohli přestat smát? Že každá další stránka byla doprovázena novým a novým výbuchem smíchu?
Kuchařka je rozdělena do sedmi kapitol - Úvod, Carpe fucking diem - Snídaně, Vymazlený rychlovky - saláty, sendviče a pidijídla, Plná prdel takový ty domácí pohody - Polívky a gábly z jednoho hrnce, Mlsy - salsy, drinky a snacky, Hlavní číslo - burrita, obědový saláty a jiný bombastický jídla, Sladký řeči - Pečivo a zatraceně krutý dezerty.
Jako vždy mě nejvíce oslovily Snídaně, které miluju. Mimo to mě zaujala kapitola o salsách, drincích a snackách, což je asi dost ovlivněno teplým počasím a zvýšenou potřebou všechno grilovat a jíst pěkně venku :-).
Kromě receptů, které jsou uváděny vtipnou průpovídkou, je kniha plná informací o potravinách, základních znalostech a vychytávek. Dozvíte se například jak si doma upéct papriky, proč si dávat pozor na cukr a kde všude jej najdete či jak správně pracovat s noži.
Moje hodnocení: 10* z 10. Jednoznačně. Bez debat!
Jako vždy mě nejvíce oslovily Snídaně, které miluju. Mimo to mě zaujala kapitola o salsách, drincích a snackách, což je asi dost ovlivněno teplým počasím a zvýšenou potřebou všechno grilovat a jíst pěkně venku :-).
Kromě receptů, které jsou uváděny vtipnou průpovídkou, je kniha plná informací o potravinách, základních znalostech a vychytávek. Dozvíte se například jak si doma upéct papriky, proč si dávat pozor na cukr a kde všude jej najdete či jak správně pracovat s noži.
Moje hodnocení: 10* z 10. Jednoznačně. Bez debat!
Jj taky už jsem unavená ze všedních klasických omáček a zkouším vymýšlet něco jiného. Poslední dobou se snažím vařit z hodně zeleniny protože je zdravá, není drahá a ve výsledku je z ní minimum odpadu. Nejsem mistrně v kuchařském umění, to rozhodně, zatím objevuji.
OdpovědětVymazatTak po tomhle se tedy mrknu!! Ctu vsechny recenze a sem tam me neco zaujme, ale tohle vypada na slusnou pecku a neco, co si clovek i dost uzije :D me treba i hodne bavila kucharka Skoda nevarit - autor k jidlum uvadel i hudbu kterou si pustit k priprave a dost se mi trefoval do vkusu takze mam kucharku v oblibe i kdyz z ni prakticky nic nevarim xD Krasne teple dny u grilu :-)
OdpovědětVymazat