Gaea - etický eshop - recenze

V dnešním článku bych vám ráda představila můj oblíbený eshop GAEA, který je výjimečný tím, že nabízí pouze veganské a cruelty free produkty v té nejvyšší kvalitě. Skvělý pocit, když nemusíte číst složení a můžete bez obav objednat cokoli.

S přáteli objednáváme vždy hromadně vitamíny a minerály, ale GAEA nabízí mnoho dalšího, jako například drogerii, kosmetiku, parfémy, přípravky na opalování, kosmetiku pro zvířecí mazlíčky a spoustu dalšího.

Rodiče malých vegánků (a nejen těch) zajisté ocení sekci Pro děti, která obsahuje vše potřebné pro vaše nejmenší od hygienických potřeb (například vlhčené ubrousky), přes probiotika pro nejmenší, prací prášky a mnoho dalšího. Myslím si, že zde najdou svoje i maminky alergiků, atopiků apod. Sama trpím od dětství atopickým ekzémem a vím, jaké je peklo, když se používá běžný prací prášek či běžné koupelnové přípravky na denní hygienu. Sice ty šetrné jsou dražší, ale pokožka za to poděkuje. :-) Jinak zajímal by vás článek na téma mé zkušenosti s atopickým ekzémem?

Ale zpět k eshopu.

Já osobně si moc vážím lidí, kteří se nebojí jít proti proudu a přijdou na trh s něčím, co není v naší republice obvyklé. Proto doufám, že si čistě rostlinný eshop najde své zákazníky a bude tu pro nás napořád ;-). Líbí se mi i detaily, jako například, že myslí na ekologii a na balení balíčků používají jen recyklovatelné materiály a to včetně lepící pásky :-).


A co konkrétně jsem si objednávala či objednávám já?

A) vitamíny pro těhotné a kojící ženy ZDE, zejména v době těhotenství, kdy i neveganky pravidelně doplňují vitamíny a minerály, jsem se rozhodla i já doplňovat a to hlavně kvůli celodenním nevolnostem, kdy jsem se nedokázala stravovat tak, jak bych si představovala.

B) Opti 3 - což je směs veganských zdrojů omega 3 mastných kyselin, který kupuji už přes rok svojí dcerce, která tu chuť naprosto miluje a má to každý den místo bonbonků ;-)

C) B12 - protože doplňovat B12 je na veganské stravě základ a je to bez debat. Zatím se neprokázalo, že by se dalo z rostlinné stravy zajistit dostatek vitamínu B12. Sice jsou někdy uváděny zdroje B12 i z rostlinné říše, ale vesměs jde o snahu získat z lidí peníze, protože dané produkty obsahují jen analogy B12, které si naše tělo neumí využít. Proto všechny vegany a zejména vegany rodiče nabádám, aby toto nepodceňovali! Nedostatek B12 je u veganské populace velice častý (okolo 70 %) a dokážete tomu předejít jen správnou suplementací.

D) vitamín D - opět jde o vitamín, jehož nedostatek je skrz naskrz v celé společnosti, některé zdroje uvádějí až 60 % lidí s nedostatkem vitamínu D. A jelikož je vitamín D nedostatkovým zejména v zimě, doplňujeme jej přes zimu i my, včetně dcerky. Nejpříjemnější nám přijde ve formě spreje od Vitashine nebo v kapkách od Viridianu.

E) probiotika - po střevní chřipce či angíně zajisté ocení vaše tělo kvalitní probiotika, které je velice těžké sehnat ve veganské verzi.

Jinak ještě GAEA prodává mimo jiné i drogerii od firmy Faith in nature a já naprosto zbožňuju jejich čokoládovou pěnu do koupele.

Nevím, co bych ještě dodala. Romane a Hani, přeji vám spoustu spokojených zákazníků a čím dál větší nabídku skvělých cruelty free produktů. Je nás málo, ale bude nás víc a já se na ten lepší svět moc těším. Pro zvířata. Pro planetu. Pro naše děti. <3

Komentáře

  1. Leni, Opti 3 jako bonbonky? Já nemám přímo Opti 3, ale jiný vegan EPA/DHA a to po rozkousnutí chutná jak makrela nebo sarelová pasta :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, právě malé to chutná.... :D já bych se z toho asi pozvracela, kdybych to prokousla.... Ona to prokousne vždy a mňam mňam :D :D :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky