Kořeněná cizrnová pomazánka

Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bezlepkové

Miluji Jamieho Olivera, ale to jistě víte, pokud občas zavítáte na můj druhý blog. Jeho jídla jsou nejen perfektní, nezdravá a chutná, ale najdete mezi nimi i vyloženě zdravé a výtečné pochoutky. Mezi takovéto zdravé pochutiny patří i Jamieho recept na cizrnovou pomazánku, na které si pochutnal i můj přítel, který normálně cizrně moc neholduje.



Budete potřebovat:
400g uvařené cizrny (použijte buď sterilovanou nebo si uvařte sušenou. Je to zhruba 170g sušené cizrny)
špetku kmínu
1 - 2 sušené feferonky (můžete použít i čerstvou, ale nepřežeňte to s množstvím!!)
1 stroužek česneku
šťáva z 1 citronu
olivový olej
sůl

Postup je, jak je u Jamieho zvykem, velice snadný. Všechny suroviny dejte do vysoké nádoby a poorným mixérem vše rozmixujte na hladkou kaši. Poté dochuťte, případně dolijte olivový olej.
Podávejte buď s pečivem jako výtečnou snídani, nebo můžete tuto pomazánku použít i jako výborný zdravý dip např. ke kukuřičným chipsům.

Komentáře

  1. hmm dovedla bych si to představit s nachos :D a k tomu domácí guacamole a koukat na jamieho :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to opravdu dobrůtka :-) a ještě lepší s jamieho bagetkama :-)

      Vymazat
  2. miluju tyto rádoby rejpavé komentáře. Nikde není psáno, že jde o hummus, ale o kořeněnou cizrnovou pomazánku, konkrétně z Jamieho kuchařky Šéfkuchař bez čepice se vrací (s. 40)... a ano, má mimojiné i výborné recepty na hummus ;) ale ten není obsahem tohoto článku ;) hekzý večer

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky