čtvrtek 20. prosince 2012

Vánoce - Špaldovo-mandlové linecké

Vhodné pro:
Vegetarian
Intolerance laktózy (použít rostlinný tuk)

Poslední letošní cukroví, které Vám předkládám je zdravá verze lineckého cukroví. :-)

Připravte si těsto z:
150g rostlinného tuku (másla)
250g špaldové mouky
110g mletého třtinového cukru
3 žloutky
60g mletých mandlí
citronová kůra
lžíce vanilkového aroma
 

Těsto nechte do druhého dne v lednici odpočinout. Poté již pokračujte jako obvykle - vykrajujte, pečte a slepujte marmeládou. Já použila domácí jahodovou, připravenou pouze z jahod a třtinového cukru. :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den