"Zvěřinový" guláš
Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Není vhodné pro bezlepkáře!!! (jíška plus seitan!!!)
Neděle, to by se hodilo k obědu uvařit něco extra. Když jsem byla malá, tak v neděli prostě k obědu muselo být maso - svíčková, řízky, kuře, španělský ptáček, apod. Maso mi nechybí, ale dostala jsem chuť na nějakou "klasiku" a proto se přítel rozhodl uvařit zvěřinový guláš. Nebojte, nezačali jsme jíst maso, jen jsme zvěřinu nahradili Seitanem speciál a výsledek nás očaroval. Snad i lepší než se zvěřinou.
V dubnu chce přítel guláš otestovat na svých kamarádech, masožravcích, kdy jim ho chce uvařit na rozlučku se svobodou, tak jsem zvědavá, zda někdo z nich uhádne o jaké "maso" se jedná :-).
Zde recept:
20 dkg seitan speciál
10 dkg cibule
5 stroužků česneku
1 plechovka rajčat
1 lžička mleté papriky (doporučuji uzenou)
2 lžičky koření na zvěřinu
3 kuličky jalovce
bobkový list
2 kuličky nového koření
50 ml červeného vína
sůl
pepř
0,5 l zeleninového vývaru
Na trošce oleje opečte pořádně cibulku (na guláš má být pěkně tmavá), poté přisypte seitan a lehce orestujte, osolte, přidejte koření, česnek, rajčata, víno a trochu vývaru. Povařte zhruba 15 - 20 minut, zahustěte jíškou (nemusí být) a podávejte s čerstvým chlebem.
Dobrou chuť!
Plus dneska jsem viděla kouzelné video, koukněte se :
Krávy poprové po dlouhé zimě jdou na pastvu
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Není vhodné pro bezlepkáře!!! (jíška plus seitan!!!)
Neděle, to by se hodilo k obědu uvařit něco extra. Když jsem byla malá, tak v neděli prostě k obědu muselo být maso - svíčková, řízky, kuře, španělský ptáček, apod. Maso mi nechybí, ale dostala jsem chuť na nějakou "klasiku" a proto se přítel rozhodl uvařit zvěřinový guláš. Nebojte, nezačali jsme jíst maso, jen jsme zvěřinu nahradili Seitanem speciál a výsledek nás očaroval. Snad i lepší než se zvěřinou.
V dubnu chce přítel guláš otestovat na svých kamarádech, masožravcích, kdy jim ho chce uvařit na rozlučku se svobodou, tak jsem zvědavá, zda někdo z nich uhádne o jaké "maso" se jedná :-).
Zde recept:
20 dkg seitan speciál
10 dkg cibule
5 stroužků česneku
1 plechovka rajčat
1 lžička mleté papriky (doporučuji uzenou)
2 lžičky koření na zvěřinu
3 kuličky jalovce
bobkový list
2 kuličky nového koření
50 ml červeného vína
sůl
pepř
0,5 l zeleninového vývaru
Na trošce oleje opečte pořádně cibulku (na guláš má být pěkně tmavá), poté přisypte seitan a lehce orestujte, osolte, přidejte koření, česnek, rajčata, víno a trochu vývaru. Povařte zhruba 15 - 20 minut, zahustěte jíškou (nemusí být) a podávejte s čerstvým chlebem.
Dobrou chuť!
Plus dneska jsem viděla kouzelné video, koukněte se :
Krávy poprové po dlouhé zimě jdou na pastvu
Ahoj, bylo by možné s tebou udělat menší rozhovor? Zaslala bych ti otázky na email. Moc děkuji za odpověď. :-)
OdpovědětVymazatUrčitě. Email: happy.lenulka@seznam.cz
VymazatHezký den.
moc děkuji, posláno :-)
VymazatLeničko, vypadá to výborně, ale kde sháníš tu uzenou mletou papriku? V obchodě jsem si jí nikdy nevšimla (ale je pravda, že jsem po ní nikdy nepátrala protože jsem nevěděla, že uzená také existuje:))
OdpovědětVymazatDěkuji :) Lucka
Ahoj Luci ;)
Vymazatuzenou papriku mají v obchodech s kořením ;) ale myslím si, že v hypermarketech jsem ji již taky viděla. A taky ji mají v Mark and Spencer ;)
Jé, no zkusím se podívat do Zdravého obchůdku, případně do Billy, ale pak tu máme jen Penny a Kauf, ale tam pochybuji, že by to měly...Ale moc děkuju, schválně po ní teď budu koukat.
OdpovědětVymazatPS: chystám se na bio veletrh teď v Praze co bude, tam myslím, že o kořeníčka nouze nebude:)
tohle vypada uzasne,vyzkousim!
OdpovědětVymazat