Vegan pizza hotová za 10 minut
Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Diabetik
Ano, čtete správně - pizza, která je hotová za 10 minut! Nevěříte? Tak čtěte dál :-) I na zdravě se stravujícího člověka občas přijdou chutě na něco nezdravého - pizzu, hamburger, hranolky, smažák,... pokud jste ale vegetarián, nebo vegan, tak si musíte buď nechat zajít chuť nebo si najít jinou alternativu. Nyní Vám přináším alternativu na pizzu ve veganském pojetí.
Na 1 pizzu budete potřebovat:
1 a 1/4 hrnku špaldové mouky
1/2 hrnku vody
lžičku olivového oleje
špetku soli
lžičku kypřícího prášku
dále také:
100g rajčatového pyré
sůl
bylinky
1/2 stroužku česneku
na ozdobení:
1 rajče
100g uzeného tofu
olivy
A nyní ten bleskový postup. V míse smíchejte mouku, vodu, olej, sůl a kypřící prášek. Těsto by mělo být vláčné, nelepivé - případně přidejte mouku.
Na pánvi (ano, na pánvi) rozpalte lžičku oleje. Těsto rozválejte na velikost pánve a dejte opéct na rozpálenou pánev. Jakmile se těsto opéká, tak smíchejte v misce pyré s rozmačkaným česnekem, bylinkami a solí. Na prkénku nakrájejte rajčata na plátky, olivy na čtvrtiny a tofu na kostičky. Troubu zapněte na maximální výkon!
Placku těsta otočte, potřete zvrchu rajčatovou omáčkou, pokryjte rajčaty, posypte olivami a tofu. Nechte ještě chvíli na pánvi a poté strčte na 5 minut do trouby.
Poté již můžete pizzu vytáhnout a dopřát si výbornou baštu! Dobrou chuť!
Recept volně inspirován J. Oliverem (Jamie vaří minutky).
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Diabetik
Ano, čtete správně - pizza, která je hotová za 10 minut! Nevěříte? Tak čtěte dál :-) I na zdravě se stravujícího člověka občas přijdou chutě na něco nezdravého - pizzu, hamburger, hranolky, smažák,... pokud jste ale vegetarián, nebo vegan, tak si musíte buď nechat zajít chuť nebo si najít jinou alternativu. Nyní Vám přináším alternativu na pizzu ve veganském pojetí.
Na 1 pizzu budete potřebovat:
1 a 1/4 hrnku špaldové mouky
1/2 hrnku vody
lžičku olivového oleje
špetku soli
lžičku kypřícího prášku
dále také:
100g rajčatového pyré
sůl
bylinky
1/2 stroužku česneku
na ozdobení:
1 rajče
100g uzeného tofu
olivy
A nyní ten bleskový postup. V míse smíchejte mouku, vodu, olej, sůl a kypřící prášek. Těsto by mělo být vláčné, nelepivé - případně přidejte mouku.
Na pánvi (ano, na pánvi) rozpalte lžičku oleje. Těsto rozválejte na velikost pánve a dejte opéct na rozpálenou pánev. Jakmile se těsto opéká, tak smíchejte v misce pyré s rozmačkaným česnekem, bylinkami a solí. Na prkénku nakrájejte rajčata na plátky, olivy na čtvrtiny a tofu na kostičky. Troubu zapněte na maximální výkon!
Placku těsta otočte, potřete zvrchu rajčatovou omáčkou, pokryjte rajčaty, posypte olivami a tofu. Nechte ještě chvíli na pánvi a poté strčte na 5 minut do trouby.
Poté již můžete pizzu vytáhnout a dopřát si výbornou baštu! Dobrou chuť!
Recept volně inspirován J. Oliverem (Jamie vaří minutky).
Tery, to máš zajisté pravdu. Recept na klasickou pizzu zde mám taky http://zdravejist.blogspot.cz/2012/09/celozrnna-pizza.html ale upřímně, tu za 10 minut neuděláš... toto je prostě jen taková rychlovka, když máš šílenou chuť a šílenej hlad ;) ale věřím, že by ti i tato chutnala ;) p.s. kůrčičky se právě díky tomu předpečení na pánvi vypečou dokřupava ;) mňaaam
OdpovědětVymazatVypadá to jednoduše a dobře... :) Nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili...!
OdpovědětVymazatty seš šikulka, vypadá to perfektně :)
OdpovědětVymazatZní to jednoduše, ale mě se určitě nepovede :-D Ale vyzkouším :-)
OdpovědětVymazatTohle je dokonalost, přesně podle mého gusta, hned bych si dala! A asi celou! :-)
OdpovědětVymazatMimochodem, mám v receptech, jak si dělám často na snídaně placky (s mákem, ořechy...) a je to úplně stejný postup - na pánvi, mouka, těsto, opéct... akorát jsou dělané na sladko, také vyzkoušej ;-)
OdpovědětVymazatsakra to byla ale dobrota, mmm :3
OdpovědětVymazatVýborný, díky :) Akorát se mi to trochu rozpadá, na co mám dát příště větší pozor? ;)
OdpovědětVymazatmožná nechat těsto chvíli uležet? Netuším, mně se vždy povede :-)
VymazatTak tuhle vegan pochoutku si určitě na koeji někdy vytvořím! :)
OdpovědětVymazatChválím, je mooc dobrá a asi už budu dělat jen a jen tuto :-)
OdpovědětVymazatTo je fakt super recept. Je to rychlé a moc dobré :o)
OdpovědětVymazatZkazím něco, když osmažím placku den dopředu? Případně jak uchovat? Zamrazit? Děkuju
OdpovědětVymazatosobně si myslím, že placka ztvrdne, ale nezkoušela jsem to.
Vymazat