Ječné vegan lívance
Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Dnes přináším recept na výborné a snadné ječné lívance, které si zajisté zamilujete. Z jedné dávky připravíte zhruba 10 malých lívanců, což postačí pro 2 osoby na snídani :-).
150 g ječné celozrnné mouky
40 g ovecné vločky
1/2 kypřícího prášku
špetka soli
350 ml rostlinného mléka
Mouku, vločky, kypřící prášek a sůl promíchejte, zalijte mlékem a dobře našlehejte. Nechte 5 minut odpočívat. Nebojte se, že je těsto po zamíchání řídké, ale po odpočinku ječná mouka nasaje dostatek tekutiny a konzistence těsta bude akorát.
Po odležení těsta smažte na pánvi lívance. Lívance doporučuji podávat s rostlinnou šlehačkou, jahodami a polité troškou javorového sirupu. Mňam. Přeji dobrou chuť!
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Dnes přináším recept na výborné a snadné ječné lívance, které si zajisté zamilujete. Z jedné dávky připravíte zhruba 10 malých lívanců, což postačí pro 2 osoby na snídani :-).
150 g ječné celozrnné mouky
40 g ovecné vločky
1/2 kypřícího prášku
špetka soli
350 ml rostlinného mléka
Mouku, vločky, kypřící prášek a sůl promíchejte, zalijte mlékem a dobře našlehejte. Nechte 5 minut odpočívat. Nebojte se, že je těsto po zamíchání řídké, ale po odpočinku ječná mouka nasaje dostatek tekutiny a konzistence těsta bude akorát.
Po odležení těsta smažte na pánvi lívance. Lívance doporučuji podávat s rostlinnou šlehačkou, jahodami a polité troškou javorového sirupu. Mňam. Přeji dobrou chuť!
Mňam. :))
OdpovědětVymazatK snídani jak dělané.
Vypadá to krásně! Až se mi nechce věřit, že to bez vajíčka tak krásně drží! Nádhera. To spojily ty ovesné vločky?
OdpovědětVymazatjá myslím že tam důležitou roli hraje to, že tu směs necháš odležet, ona ti ta mouka a vločky trošku nabobtnají ;)
VymazatPřesně, ideální na snídani! :)
OdpovědětVymazatty já můžu!
OdpovědětVymazatTeda super nápad! Moc pěkný blog :o)
OdpovědětVymazatšla by místo ječné mouky použít pohanková ? :) a pokud ječná, tak jemná ? děkuji :-)
OdpovědětVymazat