neděle 2. června 2013

Ječné vegan lívance

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy

Dnes přináším recept na výborné a snadné ječné lívance, které si zajisté zamilujete. Z jedné dávky připravíte zhruba 10 malých lívanců, což postačí pro 2 osoby na snídani :-). 

150 g ječné celozrnné mouky
40 g ovecné vločky
1/2 kypřícího prášku
špetka soli
350 ml rostlinného mléka

Mouku, vločky, kypřící prášek a sůl promíchejte, zalijte mlékem a dobře našlehejte. Nechte 5 minut odpočívat. Nebojte se, že je těsto po zamíchání řídké, ale po odpočinku ječná mouka nasaje dostatek tekutiny a konzistence těsta bude akorát.

Po odležení těsta smažte na pánvi lívance. Lívance doporučuji podávat s rostlinnou šlehačkou, jahodami a polité troškou javorového sirupu. Mňam. Přeji dobrou chuť!

7 komentářů:

  1. Mňam. :))
    K snídani jak dělané.

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to krásně! Až se mi nechce věřit, že to bez vajíčka tak krásně drží! Nádhera. To spojily ty ovesné vločky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já myslím že tam důležitou roli hraje to, že tu směs necháš odležet, ona ti ta mouka a vločky trošku nabobtnají ;)

      Vymazat
  3. Přesně, ideální na snídani! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Teda super nápad! Moc pěkný blog :o)

    OdpovědětVymazat
  5. šla by místo ječné mouky použít pohanková ? :) a pokud ječná, tak jemná ? děkuji :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den