čtvrtek 16. ledna 2014

Zapečená zimní zelenina

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Diabetes



Suroviny:
2 mrkve
1 cibule
1 petržel
2 brambory
4 stroužky česneku
1 rýžová smetana
2 lžíce špaldové mouky
bylinková sůl (já použila tuto vločkovou sůl )
tymián, bazalka, muškátový oříšek
olivový olej
dýňová a slunečnicová semínka

Všechnu zeleninu nakrájejte na zhruba stejně velké kousky a dejte do pekáče vyloženém pečícím papírem a pokapte olivovým olejem. V misce prošlehejte smetanu, mouku a koření. Vznikne něco jako bešamel. Touto směsí zalijte zeleninu, posypte semínky. Zeleninku přikryjte alobalem a pečte do změknutí. Před koncem sundejte alobal a zeleninku vypečte dozlatova.
Servírujte např. s rýží a troškou pickles. :-)

Dobrou chuť


V dnešním receptu jsem testovala tuto vločkovou sůl s bylinkama, která se báječně hodí k finálnímu dosolení zeleniny, protože má krásnou konzistenci a je výrazné chuti. I přes vyšší cenu si myslím, že je dobré tuto či podobnou vločkovou sůl mít doma. Určitě s ní oslníte rodinu či přátelé, protože Vám báječně nazdobí finální pokrm :-).

3 komentáře:

  1. určitě vyzkoušíme, zapečenou zeleninu miluju

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle sůl jsem ještě neviděla.. pořád je tu něco nového :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to velmi chutně :) A tu sůl jsem ještě nikde neviděla :O

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den