Nakládaná sušená rajčata
Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bezlepkové
Jestli mám něco opravdu ráda, tak jsou to nakládaná sušená rajčata. Jsou natolik výrazné a netypické, že mi kolikrát stačí jen rýže s pár nakrájenými rajčaty a kouskem parmazánu a mám hned jedno výborné, chutné jídlo. Nebo jen tak k vínu či přidat na pizzu nebo do salátu. :-)
Pokaždé jsem si rajčata kupovala v obchodě, občas se stalo, že nebyla nic moc a proto jsem se rozhodla, že si je zkusím připravit doma. Nemůže na tom přeci být nic těžkého, ne? A protože není zrovna ta ideální doba na čerstvá rajčata a sezona bude za dlouho, připravila jsem si je ze sušených BIO rajčátek. Použila jsem tyto.
Na sušená rajčata alá Lenča si připravte:
1 bal. sušených BIO rajčat
olivový olej (nebo kombinaci olivového a slunečnicového, samotný olivový olej vám v lednici ztuhne)
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
2 bobkové listy
bazalka
tymián
Sušená rajčata dejte do misky a zalijte vlažnou vodou a nechte je 2 hodiny nabobtnávat. Poté rajčata osušte a promíchejte s olejem a kořením. Dejte do sklenice, dolijte olejem a dejte do lednice. Rajčata nechte rozležet zhruba 5 dnů.
Lepší rajčata jsem nikdy nejedla! Opravdu doporučuji koupit BIO sušená rajčata, protože ta chuť je výrazná, zralá, moc dobrá :-)
V tomto receptu jsem testovala tento španělský olivový olej, který obsahuje kombinaci pěti nejznámějších španělských olejů. Chuťově mě velice překvapil a přesvědčil o tom, že nemusím kupovat pořád jen řecké nebo italské olivové oleje. Má výraznou chuť a báječně doplnil chuť rajčat. Rovněž se mi líbí i originální tvar láhve, který zaujme každého příchozího, který zavítá do mé kuchyně.
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bezlepkové
Jestli mám něco opravdu ráda, tak jsou to nakládaná sušená rajčata. Jsou natolik výrazné a netypické, že mi kolikrát stačí jen rýže s pár nakrájenými rajčaty a kouskem parmazánu a mám hned jedno výborné, chutné jídlo. Nebo jen tak k vínu či přidat na pizzu nebo do salátu. :-)
Pokaždé jsem si rajčata kupovala v obchodě, občas se stalo, že nebyla nic moc a proto jsem se rozhodla, že si je zkusím připravit doma. Nemůže na tom přeci být nic těžkého, ne? A protože není zrovna ta ideální doba na čerstvá rajčata a sezona bude za dlouho, připravila jsem si je ze sušených BIO rajčátek. Použila jsem tyto.
Na sušená rajčata alá Lenča si připravte:
1 bal. sušených BIO rajčat
olivový olej (nebo kombinaci olivového a slunečnicového, samotný olivový olej vám v lednici ztuhne)
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
2 bobkové listy
bazalka
tymián
Sušená rajčata dejte do misky a zalijte vlažnou vodou a nechte je 2 hodiny nabobtnávat. Poté rajčata osušte a promíchejte s olejem a kořením. Dejte do sklenice, dolijte olejem a dejte do lednice. Rajčata nechte rozležet zhruba 5 dnů.
Lepší rajčata jsem nikdy nejedla! Opravdu doporučuji koupit BIO sušená rajčata, protože ta chuť je výrazná, zralá, moc dobrá :-)
V tomto receptu jsem testovala tento španělský olivový olej, který obsahuje kombinaci pěti nejznámějších španělských olejů. Chuťově mě velice překvapil a přesvědčil o tom, že nemusím kupovat pořád jen řecké nebo italské olivové oleje. Má výraznou chuť a báječně doplnil chuť rajčat. Rovněž se mi líbí i originální tvar láhve, který zaujme každého příchozího, který zavítá do mé kuchyně.
nakládaná sušená rajčata miluju, je fakt, že zatím jsme je doma vyrábět nezkoušeli, a z kupovaných jsme se ustálili na sušených v oleji z Lidlu
OdpovědětVymazatVyzkoušejte tady odtud.
VymazatWww.chuť Kalábrie.cz
juu tohle miluju :-) a poznávám správně tu olivovou misku ode mě z dovči? :D
OdpovědětVymazatSuper recept! Já zkoušela samotná rajčata naložit do oleje, ale i po čtrnácti dnech to bylo tvrdý.. Namočit do vody, nechápu, že mě to nenapadlo :D Ještě se zeptám, ten olej z rajčat recykluješ? Předpokládám, že se bude dát použít na vícekrát...
OdpovědětVymazat