sobota 11. ledna 2014

Kroupoto

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy

Připravila jsem si pro Vás takový typicky zimní recept a to na zapečené kroupy. Tentokrát ale ve zdravé (a i přesto velice chutné) podobě! Doufám, že Vám bude chutnat!




Suroviny na 4 porce:
2 hrnky ječných krup - uvařit (2 hrnky krup, 3 hrnky vody, uvařit do měkka)
250g kysaného zelí
1 bal. uzeného tofu
1 velká cibule
2 lžíce rostlinného oleje
3 lžíce lahůdkového droždí
1 palice česneku
sůl, pepř

Nejdříve si uvařte kroupy.
Na pánvi opečte na trošce oleje nakrájenou cibuli, jakmile bude zlatavá přidejte nadrobno nakrájené tofu a zelí. Opékejte dokud se směs krásně nerozvoní a nezačne být lehce přichycená. Poté směs dochuťte lahůdkovým droždím, případně dosolte a dopepřete.
Směs vsypte do velké mísy, přidejte uvařené kroupy, vymáčkněte stroužky česneku a pořádně promíchejte. Směs dejte na 20 minut zapéct do trouby. Zapékám v zapékací míse na pečícím papíře, ušetříte si kalorie i drhnutí pekáče. Servírujte jen tak, nejlépe se sklenkou piva :-)

Pozn. Upečené kroupoto je sypké, nemá žádné pojivo, proto se nelekejte :-). Na chuti mu to ale rozhodně neubírá :-)

Jelikož mě inspiroval pořad Jamiho Olivera "Save with Jamie", tak jsem se rozhodla, že budu ke každému receptu psát i rozpočet.

Celková cena = cca 60 Kč, 1 porce = 15 Kč!

kroupy (2/5 bal. za 21 Kč, = 9 Kč)
zelí v BIO kvalitě (1/2 500g za 22 Kč = 11 Kč)
uzené tofu 22 Kč
1 cibule = 4 Kč
olivový olej = cca 3 Kč
lahůdkové droždí = 5 Kč
1 palice česneku = 6 Kč
sůl, pepř = 1 Kč







1 komentář:

  1. Hmm, kroupy já ráda. Určitě zkusím.
    Objevila jsem tvůj blog v pátek, celá přečetla a jsem nadšená! (A závidím bígla, protože je miluju :D).

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den