úterý 4. února 2014

Polentová pizza

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Bezlepkové
Intolerance laktózy
Diabetes


Suroviny (2 porce):

120g instantní polenty
zeleninový vývar
1/2 plechovky rajčat
tymián
sůl
pepř
1/2 marinovaný tempeh
2 žampiony
sýr (veganline, tavenýr, klasický,... výběr je na vás :-)

Dejte předehřát troubu na 180°C. V misce zalijte polentu horkým vývarem a dobře promíchejte. Vývaru dejte tolik, aby vám vznikla hustá kaše. Kaši rozetřete na plech vyložený pečícím papírem. Dělejte to nejlépe rukama, které jste si namočily do oleje. Snažte se, aby byla vrstva opravdu tenká. Těsto dejte na 5 minut zapéci do trouby.
Mezitím si připravte rajčatovou směs - rajčata, sůl, tymián a pepř dejte do mixéru a rozmixujte na kaši.
Rajčatovou směs navrstvěte na zapečený korpus a následně ozdobte čímkoliv, co máte rádi. Já použila sýr, žampiony, tofu a sušená rajčata.
Nazdobenou pizzu dejte na 10 minut zapéci do trouby.

Dobrou chuť !

Tip: Do polenty je možné přimíchat jakékoliv bylinky, ale také třeba sterilovanou kukuřici.
Tip 2: Polenta jako taková není moc výrazná, proto volte chuťově výrazné doplňky na ozdobu pizzy :-)

Cena:
polenta : 7 Kč
zeleninový vývar: 3 Kč
rajčata: 14 Kč
žampiony: 3 Kč
tempeh: 23 Kč
sýr: 10 Kč
koření: 2 Kč

Celkem: 62 Kč / 2 porce

2 komentáře:

  1. Mňam, to vypadá hodně dobře! Pizzu miluju a polentu také! Recept si píšu a vyzkouším,děkuji http://lesangesneviventpasquedansleciel.blogspot.fr/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den