RAW i neraw kuličky

Poslední dobou mám pocit, že moje příspěvky na blogu jsou dost neosobní a taky, že bych ráda trochu pozměnila styl psaní a přispívání.
Letní dny jako by pozměnily můj jídelníček, kdy se mi nechce vařit a ani nemám na vařené jídlo chuť. A když už, tak si ráda dám studený těstovinový salát, vlažné risotto a další ryze letní jídla.
Ráno většinou začínám kaší. Je to rychlý způsob, jak dostat něco do žaludku. Navíc ráno chodím běhat a právě na kaši v kombinaci s ořechy, semínky a ovocem mívám největší chuť. Kde jsou ty časy, kdy jsem se cpala chlebem s máslem a šunkou... Dnes by mě podobné jídlo nejspíš uzemnilo na celý den...
Ranní kaše je skvělá, ale obvykle po ní mívám velice brzy hlad a proto zhruba po dvou hodinách svačím. I svačiny jsou u mě dost monotónní a nejčastěji sahám po ovoci, oříškách či nějakých RAW dobrotách. Nyní si opravdu libuju v RAW (i neRAW) kuličkách, které jsou jako stvořené do krabičky do práce.

Vzhledem k tomu, že se ze zdravotních důvodů vyhýbám citrusům, banánům, kokosu a kakau (a většina RAW se stravujících mixuje ve velkém právě tyto ingredience), zkouším stále nové a nové kombinace. Mezi nejoblíbenější kombinace patří tyto... Ty s kokosem jsou opravdu delikátní a manželovi je občas připravím a sama si zobnu také... :-)

Vyzkoušené kombinace:
1) mák - datle - sezam - pšeničné klíčky - pekanové ořechy
2) datle - kešu - káva
3) kokos - mandle - fíky
4) mák - švestky - vlašské ořechy
5) meruňky - kešu - datle
6) kokos - sušené mango - slunečnicová semínka
7) meruňky - mandle - datle - slunečnicová semínka - moruše

Vždy to dělám od oka... Dám si nějaký základ (většinou datle / švestky / meruňky) a přidám ořechy, dochutím nějakou třetí chutí a pořádně rozmixuju. Když necháte ovoce či ořechy přes noc odmočit, tak vám kuličky budou držet dobře tvar. Pokud nebudete odmáčet, tak stačí přidat pár kapek vody a krásně se vám hmota spojí.
Kuličky připravené do práce. Datle, kešu, slunečnice a káva. Obalované v pšeničných klíčcích. Kontrola kvality proběhla (viz pravý dolní roh :-D )

Jakmile budete s hmotou hotoví, vytvarujte kuličky, které můžete libovolně obalovat v pšeničných klíčcích, skořici, kakau, kokosu, rozsekaných oříšcích apod...

Já si kuličky připravuji večer, dám do ledničky a další den mám super svačinku do práce.

A jaké kombinace máte rádi vy?

Komentáře

  1. To budu muset zkusit, nikdy jsem nic podobneho nedelala.

    OdpovědětVymazat
  2. já si před týdnem udělala kombinaci suš.švestky, brusinky, slun.semínko, dýnové semínko, kokosový olej - vše rozmixovala, udělala kuličky a obalila v mletých mandlích, mám to v lednici a když mě honí mlsná, tak si jednu kuličku dám

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. super, díky za tip.. já dnes mixla datle, meruňky, slunečnicová semínka, moruši, mandle a trošku vody... a taky paráda. obalila jsem již klasicky v pšeničných klíčcích ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky