úterý 23. prosince 2014

Vánoční Kuba

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy

V předvečer Štědrého dne Vám narychlo přináším recept na tradiční české vánoční jídlo a to na houbového Kubu. Vyzkoušejte mou veganskou verzi. Zajisté nebudete litovat.
Základ je v tom dát do směsi hodně opečené cibulky, česneku a směs hodně okořenit. :-)

Suroviny:
500 g uvařených krup
1 hrnek sušených hub
1 hrnek mražených hub
3 cibule
5 stroužků česneku
kmín
majoránka
sůl
pepř
2 lžíce sušené cibulky
1 lžička hřibového koření
1 lžička sušeného zeleninového bujonu
olej



Nejprve si uvařte kroupy, klidně den předem. Vařte je v osolené vodě s kapkou oleje, ideálně poměr krup a vody 1 : 2. Ale kroupy kontrolujte a případně vodu ještě přidejte.

Sušené houby dejte do misky a zalijte vodou. Nechte alespoň 30 minut nabobtnat.

Na pánvi orestujte na více oleji nakrájenou cibulku se špetkou soli. Jakmile začne cibulka zlátnout, tak přidejte krátce povařené mražené houby (já zamražuju již krátce povařené, tak házím na pánev přímo) a opékejte do světle hněda. Okořeňte kmínem.

V míse smíchejte kroupy, prolisovaný česnek, hojně majoránky, sušenou cibuli, hřibové koření a bujon a pokrájené nabobtnalé houby. Nakonec vmíchejte cibulku s houbami. Dosolte, dopepřete.
Pečte ve vymazeném pekáči dozlatova (cca 30 minut, ale záleží na použitém pekáči).

Dobrou chuť!


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den