pondělí 23. května 2016

Likér alá Baylis

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
RAW
Bez cukru
Bez palmového oleje
Bezlepkové

Recenzování kuchařek je báječná věc. Zvlášť když u zkoušení receptů narazíte na úplné skvosty. Abych vás trošku navnadila na další recenze, které budou zaměřené na RAW stravování, přináším vám ochutnávku. Dnešní recept je z nové kuchařky RAW pro zdraví a krásu z nakladatelství Smart press.
A pokud patříte (nebo jste patřili) mezi smetanové likéry, vyzkoušejte toto skvělé alko (i nealko) Baylis.

Suroviny:

500 ml mandlového mléka (50 g mandlí a 500 ml vody)
6 medjool datlí (nebo 10 normálních)
1/2 hrnku vanilkového proteinu
1/4 lžičky vanilkové pasty
kubánský rum (volitelné)

Všechny suroviny dejte do mixéru a pořádně promixujte. Servírujte s ledem.

V původním receptu nebyl rum a směs byla ještě doslazována agávovým sirupem, ale to už mi přišlo příliš. Já si dala nealko verzi a manžel alko a oběma nám to velice chutnalo. Mňaaam :-)

5 komentářů:

  1. Jaký používáš vegan protein? :)
    Káča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, mám tento :-) http://www.bioden.cz/produkt.php?nazev=Rice%20Protein%20Isolate%20Powder%20Vanilla%20Blast

      Vymazat
    2. Moc děkuji za odpověď, mrknu na něj :)

      Vymazat
  2. Šlo by něčím nahradit ten vanilkový protein a vanilkovou pastu? Jinak krásně jednoduchý recept!!

    OdpovědětVymazat
  3. možná bych tam dala obyčejný neochucený protein a vanilku mletou... ale bez proteinu bych to nedávala, páč si myslím, že ten tomu dodává tu chuť ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den