Cibulový koláč

Vhodný pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bez pšenice
Bez palmového oleje

Dneska jsem se dívala na jedno video od Camie, kterou zbožňuji a dostala jsem chuť na cibulový koláč. A tak jsem oprášila svůj recept, který jsem připravovala dříve na Tarte flambéé a upravila jej do veganské verze a výsledek byl lahůdka. Pokud máte rádi cibuli (Andrejko, to je něco pro Tebe <3), tak vyzkoušejte. Ideální jako sytá večeře se sklenkou bílého vína...

Suroviny:

Náplň:
300 ml rostlinného jogurtu
150 ml rostlinné smetany
3 stroužky česneku
sůl
1 lžička tymiánu
Cibulka:
1 pórek
3 červené cibule
2 lžíce rostlinného oleje
Těsto:
250 g špaldové mouky
170 ml vlažné vody
1/2 bal. sušeného droždí
1/2 lžičky soli

Troubu zapněte na 180°C.
Ze surovin na těsto vypracujte hladkou nelepivou kouli a nechte odpočívat.
Na pánvi rozehřejte olej a orestujte pokrájený pórek a cibuli, kterou lehce osolte.
V misce promíchejte smetanu s jogurtem, prolisovaným česnek, tymián a sůl.
Odpočaté těsto rozválejte na plech vyložený pečícím papírem, potřete ochucenou jogurtovou směsí a posypte opečenou cibulkou.
Pečte 35 minut.
Dobrou chuť!

Komentáře

Oblíbené příspěvky