neděle 14. srpna 2016

Koláč z červené řepy

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje
Bez pšenice

Jak jste si zajisté všimly, tak zeleninové moučníky miluju. Jsou krásně vláčné, šťavnaté a chuťově výrazné. Mezi největší favority patří cuketa, mrkev a červená řepa. Mám v plánu letos otestovat i dýni. Máte nějaké osvědčené recepty? Pokud ano, podělte se o ně do komentářů a pokud ne, vyzkoušejte třeba tento koláč z červené řepy nebo cuketovou buchtu bez lepku.

Suroviny:
2 střední syrové červené řepy

1 hrnek ječné mouky
1/3 hrnku třtinového cukru
1/3 hrnku řepkového oleje
1/2 hrnku sójového mléka
1 lžíce kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
3 lžíce vanilkové hrašky
1 bal. čokoládového pudingového prášku
50 g hořké čokolády

Do mísy nastrouhejte najemno oloupanou červenou řepu.
Troubu zapněte na 180°C a nechte nahřát.
Do druhé mísy nasypte mouku, cukr, kypřící prášek, pudingový prášek a hrašku, vše důkladně promíchejte. Poté přilijte mléko a olej. Nakonec vmíchejte nastrouhanou řepu a nasekanou čokoládu. Pokud se vám těsto zdá příliš tuhé, přidejte trošku mléka. Množství mléka závisí na tom, kolik v sobě má řepa vody.
Těsto nalijte na vymazaný a strouhankou vysypaný plech či koláčovou formu (o průměru 26 cm) a pečte 40 minut.
Koláč je dobrý jen tak nebo jej můžete ještě potřít čokoládovou polevou či pocukrovat.
Korpus poslouží i jako základ dortu :-).
Dobrou chuť

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den